06 iulie 2015, 14:32 Sănătate views 12817
06 iulie 2015, 14:32 Sănătate views 12817

Canicula provoacă dureri abdominale

Un grup de oameni de ştiinţă din întreaga lume, este preocupat de faptul că schimbările climatice ar putea declanşa o creştere a incidenţei îmbolnăvirilor de natură infecţioasă, cum ar fi holera şi gastroenterita. Pînă în prezent, există cazuri de depistare a bacteriei Vibrio în Marea Baltică, scrie lifeukr.net. Este posibil că bacteriile vor începe în curând să se înmulțească rapid şi în alte ape ale mărilor. Gastroenterita este o boală de care te poți infecta prin consumul de fructe de mare prost preparate.

A fost măsurată temperatura apei la suprafaţa mării şi examinate înregistrările primite de pe satelit cu privire la situaţia din statele baltice şi au fost fixate, de asemenea, datele statistice privind cazurile de infecţii vibrio într-o anumită regiune. Această bacterie se dezvoltă de obicei în apele calde ale mărilor tropicale, afirma cercetatorii. Ei de asemenea au constatat că în fiecare an cresc parametrii de temperatură de pe suprafaţa mării aproximativ cu 1 grad Celsius. Studiile s-au concentrat pe Marea Baltică, pentru motivul că aceasta în ultima perioadă se încălzește rapid (în jur de 0,063-0,078 de grade Celsius în perioada 1982-2010).

Cele mai multe bacterii marine au condiţii bune pentru dezvoltarea în apa caldă de salinitate medie. Încalzirea, la rîndul său, a cauzat ploi frecvente, care au dus la o scădere semnificativă a concentraţiei de sare în apa de mare, la gura rîurilor şi a zonelor umede mlăștinoase de coastă.

Indicatorii termici ai apei continuă să crească şi în apele oceanelor, chiar şi în zonele de nord. Focare de boli gastroenterologice au fost depistate în Israel, Chile, Peru, pe coasta de nord-vest a Statelor Unite, la nord şi la vest de Spania. Bolile menţionate mai sus au o relație directă cu încălzirea globală, afirmă cercetătorii.

Cuvinte cheie:

sanatate , canicula , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
648 locuitori

Goian este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goian și Iagorlîc. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Dubăsari și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Goian alcătuia 648 de oameni în anul 2011. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.