22 septembrie 2018, 13:35 Sănătate views 12598
27 de medicamente noi, înregistrate în Moldova
22 septembrie 2018, 13:35 Sănătate views 12598

27 de medicamente noi, înregistrate în Moldova

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a înregistrat în luna august prețurile de producător pentru 264 de preparate farmaceutice şi a autorizat 27 de medicamente noi.

Potrivit datelor AMDM, printre preparatele înregistrate se numără antiasmatice, antibiotice, antiinflamatoare, vitamine, psihoanaleptice, antiseptice, mucolitice, antidiabetice, psihoanaleptice, preparate cardiace, preparate stomatologice.

Tot în august, în cadrul Comisiei privind autorizarea importului medicamentelor au fost discutate 30 poziții, dintre care 27 preparate au fost acceptate pentru import. Din cele 27 de poziții acceptate fac parte produse vasodilatatoare, preparate antivirale, remedii antineoplazice şi imunomodulatoare (oncologice), oftalmologice, corticosteroizi, psihostimulante, hematologice.

Totodată, în vederea asigurării pieței farmaceutice a Republicii Moldova cu medicamente de calitate, eficiente și inofensive, Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor a verificat luna trecută 2605 serii de preparate farmaceutice, dintre care cinci au fost rebutate.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

medicamente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.