03 martie 2024, 13:30 Sănătate views 17076
Ce medicamente nu trebuie să iei niciodată dacă ai răcit
03 martie 2024, 13:30 Sănătate views 17076

Ce medicamente nu trebuie să iei niciodată dacă ai răcit

În sezonul rece trebuie să fii norocoasă ca să nu răcești.

Organismul este foarte slăbit, iar virusurile se lipesc cu ușurință de noi. Este foarte important să avem o alimentație corespunzătoare, bogată în vitamine, care să ne ajute să ne apărăm de microbi și virusuri, atît cît se poate.

Dimpotrivă, la cele mai mici semne de răceală, noi sîntem tentate să apelăm la tot felul de pastile care nu sînt recomandate de un specialist. Descoperă în articolul de mai în jos care sînt medicamentele pe care trebuie să le eviți cînd ești răcită!

Ce medicamente nu trebuie să iei cînd ești răcită

Primul sfat pe care ți-l putem da este să nu recurgi niciodată la automedicație, adică să nu îți administrezi niciun fel de tratament cu pastile fără recomandarea medicului care te-a consultat în prealabil.

În al doilea rînd, încearcă pe cît posibil să renunți la antibiotice și siropuri de tuse. Pe de o parte, antibioticele sînt recunoscute pentru efectele nocive pe care le au asupra sănătății corpului. Te ajută să scapi de infecții, dar îți afectează stomacul și te storc de vlagă. În timp, poți chiar să devii imună la antibiotice daca le consumi des, ceea ce nu este un lucru tocmai bun.

Sursa: realitatea.net

Cuvinte cheie:

raceala , medicamente , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1037 locuitori

Orac este un sat şi comună din raionul Leova. Orac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1037 de oameni. Satul Orac a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.