01 martie 2020, 15:30 Sănătate views 12335
Motivul principal al îmbătrînirii și neputinței vîrstei
01 martie 2020, 15:30 Sănătate views 12335

Motivul principal al îmbătrînirii și neputinței vîrstei

Oamenii de știință de la Institutul Karolinska din Suedia au demonstrat că îmbătrînirea musculară se datorează acumulării de mutații în celulele tronculare. Potrivit spuselor cercetătorilor, rezultatele lucrărilor științifice vor contribui la crearea unor metode eficiente de combatere a neputinței legate de vîrstă. Informația a fost comunicată în Press realease-ul de pe MedicalXpress.

Potrivit datelor obținute, biologii au descoperit că în fiecare celulă tronculară musculară către vîrsta de 70 de ani, se acumulează mai mult de o mie de mutații. Defectele din ADN apar ca efect secundar al diviziunii celulare, iar în tinerețe există mecanisme de restabilire a acizilor nucleici. În acest caz, zonele cele mai protejate sînt porțiunile de cromozomi, importanți pentru funcționarea și supraviețuirea celulelor. Cu timpul însă protecția începe să cedeze.

Cercetătorii planifică să afle dacă exercițiile fizice pot încetini procesul patologic. Se crede că activitatea fizică contribuie la distrugerea celulelor deteriorate și la autoreînnoirea țesutului muscular.

În revista Human Reproduction a fost publicat un articol al cercetătorilor de la Universitatea George Mason, care au constatat că nașterea unui copil este legată de îmbătrînirea accelerată a femeii cu 11 ani.

Sursa: lenta.ru

Cuvinte cheie:

Vîrsta , sanatate , îmbătrînirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.