|
Cum să ne întărim sistemul imunitar
Există cîteva reguli de bază cu ajutorul cărora, dacă le respectăm cu strictețe, ne putem menține cu siguranță sistemul imunitar într-o formă de excepție, informează www.health24.com.
Faceți mișcare. Numeroase studii arată că exercițiile fizice moderate practicate însă cu regularitate întăresc organismul și scad riscul de îmbolnăvire cu pînă la 50%. De aceea, faceți plimbări zilnice, mergeți pe bicicletă sau înotați.
Nu neglijati alimentele probiotice. Studiile arată că produsele care conțin "bacterii bune", cele denumite probiotice, previn sau reduc durata afecțiunilor gastrointestinale, urogenitale sau bolilor respiratorii. De aceea, produsele probiotice sau suplimentele alimentare de acest tip este bine să fie incorporate in dieta zilnică. Există numeroase tipuri de iaurturi, brînzeturi sau alte lactate care îndeplinesc această cerință (conțin Lactobacillus rhamnosus GR-1 or GG, L, Bifidobacterium animalis DN 114 001), de aceea este bine să le aveți în vedere.
Reduceți grăsimile. Adoptați o dietă echilibrată, săracă în grăsimi. O astfel de dietă imbunătățește funcționarea limfocitelor T, acele molecule din sînge care ajută organismul să se protejeze împotriva infecțiilor. Prin urmare, evitați grăsimile saturate (din unt, lapte sau carne) și consumați grăsimi monosaturate (ulei de masline, unt de arahide) sau polisaturate (ulei de floarea soarelui, nuci). Chiar și aceste grăsimi "bune" nu trebuie să depășească un procent de 25% din numărul de calorii consumat zilnic.
Consumați proteine. Aminoacizii din proteine reprezintă adevarate "cărămizi" în construcția sistemului nostru imunitar. Ei ajută la crearea anticorpilor și îmbunătățesc funcționarea leucocitelor care blochează invadarea organismului de către agenții patogeni. De exemplu, specialiștii le recomandă femeilor să consume circa 50 de grame de proteine pe zi (chiar 60 pînă la 75 de grame în cazul celor însărcinate). De preferat sînt proteinele din pește, pui, ouă, fasole, carne de vacă sau produse din soia..
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1899
- Populația:
- 207 locuitori
Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.
Comentarii
(0)