|
1 MAI: Cum să prepari cel mai sănătos grătar
Prima zi a lui Florar ne scoate de la mic la mare la iarbă verde unde poți să te bucuri de aer curat și de un grătar pe cinste.
Însă tu știi cum să prepari o masă sănătoasă și gustoasă în aer liber? Vara este tot mai aproape de noi, iar acest weekend pare a fi destinat ieșitului la iarbă verde, la un grătar sau la mare pentru a sărbători alături de prieteni.
În cazul în care planul tău include pregătirea grătarului în aer liber, uite de ce anume trebuie să ții cont!
Ai grijă ce produse pui pe grătar
Chiar dacă preparatele făcute la grătar par mai sănătoase, pentru că nu folosești ulei sau grăsimi, trebuie să fii atent cu ce o combini.
Alege să consumi un singur fel de carne. În felul acesta, digestia se va realiza mult mai ușor și gustul va fi mai intens.
Frigăruile de pui sînt varianta cea mai bună pentru a te bucura de compania prietenilor și de aerul curat, fără să rămănă urme asupra siluetei tale după acest mini concediu.
Evită pe cît posibil carnea tocată din care se fac micii din comerț. Dacă totuși sînt doritori de mititei, alege să pregătești compoziția la tine în bucătărie, astfel vei ști exact ce anume conține mixul de carne și vei evita eventualele complicații gastrice.
Legumele și mișcarea sînt esențiale
Exact, două elemente vitale pentru sănătatea ta. Alege să pui pe grătar legume spălate, curățate și tăiate de acasă pentru a nu te chinui în aer liber și pentru a evita astfel depunerea prafului pe ele pînă în momentul în care le așezi pe grătar. Optează pentru un grătar cu capac, care să acopere alimentele.
Mișcarea în aer liber, pe cît este de sănătoasă, pe atît este de frumoasă. Bucură-te de cei dragi ție și adu-ți aminte de jocurile copilăriei pe care le făceai cînd mergeai la pădure. Poate părea hilar acest sfat, dar în felul acesta se vor activa anumiți neuroni din creier care vor activa hormonul fericirii în organism.
Nu stropi grătarul cu apă
Asta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care foarte multe persoane o fac. Odată așezate alimentele pe grătar, lasă-le să se prepare cu grătarul acoperit. Stropindu-le cu apă, vei interveni asupra procesului de preparare și vei favoriza atragerea de impurități din aer.
Nu folosi ustensile din plastic și asigură-te că ai saci la dispoziție pentru a depozita resturile menajere. Acoperă tot ce este posibil pentru a te bucura de o masă sănătoasă și gustoasă.
Nu uita de condimente, însă nu face abuz de ele. În general, masa luată în aer liber este mai condimentată decît de obicei pentru a putea fi asezonată mai bine cu băutura servită. Adu-ți aminte să păstrezi un echilibru în toate și să te bucuri de natură și beneficiile ce ți le pune constant la dispoziție.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1786
- Populația:
- 144 locuitori
Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.
Comentarii
(0)