18 octombrie 2020, 13:30 Sănătate views 10358
Cît vin ar trebui să bei într-o zi
18 octombrie 2020, 13:30 Sănătate views 10358

Cît vin ar trebui să bei într-o zi

Vestea bună este că ar trebui să bei vin în fiecare zi! Important este însă cît.

Potrivit nutriţionistului american Karen Ansel, cantitatea ideală de vin, indicată pentru a fi băută într-o zi, este de 148 ml, noează businessinsider.com.

Consumul moderat de alcool, 1 pahar pe zi în cazul femeilor şi două în cazul bărbaţilor, ar putea ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii inimii, consideră Ansel, punctînd faptul că vinul este cea mai sănătoasă băutură.

Comparativ cu persoanele care nu consumă alcool deloc, cele care beau cu moderaţie, adică o cantitate anume indicată de vin pe zi, au şanse mult mai scăzute de a muri din cauza maladiei Alzheimer sau a bolilor de inimă.

Asta pentru că vinul, atît cel alb cît şi cel roşu, conţine polifenoli care protejează inima şi creierul.

Kansel Ansel subliniază şi faptul că, de obicei, vinul este savurat în cadrul unei mese, un mod mult mai sănătos de a consuma alcool.

Sursa: www.gustarte.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.