02 octombrie 2023, 16:30 Sănătate views 11416
6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute
02 octombrie 2023, 16:30 Sănătate views 11416

6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute

Numeroase studii au demonstrat faptul că persoanele care obişnuiesc să mănînce în fiecare dimineaţă au un tonus mai bun pe parcursul zilei, au mai multă energie, reuşeşsc să se menţină la greutatea corporală dorită, rezistă mai uşor în faţa tentaţiilor culinare şi fac alegeri sănătoase la mesele de prînz şi cină.

Iată cîteva dintre cele mai rapide idei pe care le poţi reţine pentru micul dejun:

1. Banană cu unt de arahide

Această combinaţie asigură organismului un aport optim de proteine şi fibre care vor împiedica apariţia senzaţiei de foame pînă la prînz. Fie ca ţii la serviciu cîteva banane şi un borcan cu unt de arahide, fie acasă, această soluţie este una dintre cele mai rapide. Nu îţi va lua mai mult de 5 minute să prepari acest mic dejun şi să-l mănînci.

2. Iaurt grecesc cu un pumn de nuci/seminţe crude

Alege iaurtul grecesc deoarece are un conţinut dublu de proteine, iar nucile aduce un aport însemnat de grăsimi bune, mononesaturate. Aceste grăsimi sînt esenţiale pentru inimă, creier şi te ajută la slăbit.

3. Ouăle fierte

Majoritatea specialiştilor sînt de părere că ouăle sînt printre cele mai bune surse de proteine. Ca să ai un mic dejun rapid, sănătos şi săţios poţi să fierbi în avans ouăle şi să le păstrezi la frigider.

4. Cereale integrale cu fructe uscate, nucă de cocos şi lapte/iaurt

O combinaţie de cereale integrale simple pe care să le combini cu fructe uscate, seminţe crude şi fulgi din nucă de cocos constituie o soluţie rapidă şi sănătoasă pentru micul dejun. Ţine într-un borcan ermetic o combinaţie de cereale, fructe, cocos şi seminţe ca să o ai mereu la îndemînă, iar dimineaţă doar toarnă puţin lapte (poţi să-l foloseşti şi pe cel vegetal) sau iaurt peste ele.

5. Beţe de legume cu diverse pateuri vegetale

Păstrează în frigider felii de morcov, ţelină, conopidă, castraveţi sau ardei pentru a le consuma dimineaţa la micul dejun cu un pateu vegetal. Pateul de năut, linte, avocado, pasta de susan sau untul de arahide/migdale sînt cîteva dintre opţiunile pe care le poţi păstra în frigider pentru a le avea la îndemînă dimineaţa.

6. Un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate

Amestecă împreună nucile, seminţele şi fructele uscate preferate, porţionează-le în pungi şi astfel vei avea la îndemînă un mic dejun sănătos pe care îl poţi consuma în drum spre serviciu.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

idei , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.