04 iunie 2016, 12:15 Sănătate views 6576
Inundaţiile pot duce la consecințe grave asupra sănătății
04 iunie 2016, 12:15 Sănătate views 6576

Inundaţiile pot duce la consecințe grave asupra sănătății

Mare atenție! Inundaţiile din ultimele zile pot duce la consecințe grave asupra sănătății. Centrul Naţional de Sănătate Publică, antenţionează cetăţenii că apa din fântânile care au fost inundate prezintă pericol și sugerează oamenilor să ia măsuri urgente pentru a proteja de poluare sursele de apă şi alimentele.

Dacă fântâna a fost inundată, este necesar de pompat toată apa, de evacuat nămolul şi de dezinfectat cu clorură de var sau alte substanţe.

În această perioadă, se recomandă de folosit atât în scopuri potabile, cît şi pentruigiena corporală apă fiartă, iar pentru copii apa plată îmbuteliată.

De asemenea, este necesar de a fi asigurată protejarea alimentelor de contaminare, iar dacă au fost inundate să se renunțe la consumul acestora.

În cazul apariţiei simptomelor de boli diareice sau hepatită virală A, care pot fi transmise prin apa poluată, adresaţi-vă imediat la medic!

Cuvinte cheie:

fîntînă , sanatate , inundatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.