|
Pedicuța-miracol în tratarea dependenței de alcool, tutun sau droguri
Pedicuta este o planta care poate fi gasita la altitudini de peste 600 m, in padurile de la munte. Aceasta se recolteaza vara, procedeul corect fiind cel de taiere al tulpinii. Specialistii nu recomanda smulgerea, deoarece este o planta care se regenereaza foarte greu. Pe langa denumirea de pedicuta, o putem regasi si sub denumirea de bradisor, talpa-ursului, sau "leacul biblic". Se poate gasi sub forma de tinctura, pulbere sau ceai.
Cunoscuta din cele mai vechi timpuri, este folosita pentru tratarea mai multor boli precum: reumatism, afectiuni ale cailor urinare si ale organelor genitale, colici renale, hemoroizi, constipatie cronica, hepatita, tumori ale ficatului, convalescenta etc.
Folosita in combinatie cu urzica, stimuleaza cresterea si regenerarea parului. La nivelul rinichilor, ceaiul ajuta la eliminarea pietrelor mici. Utilizat in perioade convalenscenta, are efect energizant asupra organismului. Aplicat pe rani deschise are rol antiseptic. De asemenea, afectiunile pshice, cosmarurile, durerile de cap cauzate de oboseala si stres, pot fi tratate prin utilizarea pe o perioada de 2 saptamani a unei perne umplute cu pedicuta, asezata langa perna pe care dormim.
Se foloseste si in tratarea dependentelor de tutun, alcool si droguri. In combinatie cu patrunjelul sau cu obligeana, are de cele mai multe ori rezultate foarte bune in tratarea acestor dependente. Pentru obtinerea rezultatelor dorite, se bea o cana de ceai inainte de micul dejun. Este recomandat un tratament de 14-21 zile, iar dupa o pauza de 2 saptamani, daca este necesar, se poate repeta tratamentul.
De asemenea, la fel de eficiente sunt si tinctura de pedicuta-in cazul acesta fiind necesara urmarea unui tratament de 3 luni, cat si pulberea combinata cu obligeana. In cazul tratarii dependentei de fumat, apare o stare de voma de fiecare data cand se trage un fum de tigara, lucru care creeaza o repulsie fata de fumat. In ceea ce priveste tratarea alcoolismului sau dependentei de droguri, este necesara supravegherea specialistilor, tramentul este mai dur si se intinde pe o perioada mai lunga de timp, efectele fiind stari de voma, diaree, accese de violenta, furie si dureri de cap.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1508
- Populația:
- 1076 locuitori
Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.
Comentarii
(0)