20 martie 2019, 23:00 Sănătate views 5558
Incredibil, dar adevarat! De ce trebuie sa consumam NAPI
20 martie 2019, 23:00 Sănătate views 5558

Incredibil, dar adevarat! De ce trebuie sa consumam NAPI

Planta medicinala cunoscuta, radacina de nap, cu miez dulce-picand, contine peste 80% apa si este foarte bogata in saruri minerale, de la calciu, fosfor, si potasiu, la sulf si magneziu. Nu lipsesc, de asemenea, vitaminele A, B si C, iodul si zaharuri.

Prezenta vitaminei C, un puternic antioxidant se previne aparitia diferitelor forme de cancer, precum cel de stomac, de pancreas sau vezica urinara, face din nap un excelent leac natural impotriva tumorilor.

Merita precizat ca frunzele de nap, care se prepara precum spanacul, sunt bogate in fier si cupru. In ceea ce priveste radacina ea poate fi consumata fie fiarta, adaugata in supele si ciorbele cu carne, fie in stare naturala.

Pe de alta parte, nutritionistii au constatat ca napul este bun in tratamentul bolilor de inima, a anginei pectorale, dar si pentru scaderea tensiunii arteriale.

In plus, gratie continutului important de vitamine din gama B, aceasta planta constituie un remediu minunat pentru ameliorarea starilor de depresie, a stresului si anxietatii.

Preparat sub forma de sirop, el combate tusea si bronsita. Se scobesc cativa napi, care se umplu apoi cu zahar si se lasa cateva ore. Se recomanda patru lingurite pe zi.

ATENTIE insa: sucul de nap nu se recomanda persoanelor care sufera de ulcer sau gastrite, de afectiuni ale rinichilor sau intestinelor.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.