26 octombrie 2023, 13:05 Sănătate views 17294
26 octombrie 2023, 13:05 Sănătate views 17294

Reţetele toamnei

Să vorbim astazi despre... îmbunătăţirea memoriei. Mai ales de cînd în grădinile noastre cresc legume şi fructe care copntribuie la o memorare mai bună. şi în magazine se regăseşte o gamă largă de produse utile ca cerealele integrale, nucile, legumele cu frunze verzi, rosiile, coacăza neagră, salvia, broccoli, seminţele de floarea soarelui şi de dovleac, orezul brun si multe altele. Mai des folosiţi-le la prepararea bucatelor, deoarece ele conţin numeroase substanţe utile pentru organism.

Salata din varză şi prune

Tăiaţi pai varza proaspătă, presăraţi cu puţin zahăr, frecaţi pînă la apariţia sucului. Prunele uscate se opăresc şi apoi se taie bucăţi. Se dă prin răzătoare morcovul proaspăt. Varza, morcovul, prunele se amestecă, se adaugă sucul de lămîie.

Salata de varză murată

În varză adăugaţi un măr dat prin răzătoare, ceapa tăiată inele, nucile mărunţite, verdeaţa, uleiul vegetal. Se presara deasupra coacăză roşie sau grăunte de rodie. Dacă nu aveţi fructe proaspete, utilizaţi-le pe cele congelate.

Deci, legumele sunt cultivate, colectate şi stocate în siguranţă. Murăturile şi conserve sunt plasate cu grijă pe rafturi în beci. Este momentul ca ele să apară mai des pe masa noastră. Plăcintă cu legume dovlecei.

Cuvinte cheie:

anotimp , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
669 locuitori

Răscăieţii Noi este un sat din cadrul comunei Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 669 de oameni. Satul Răscăieţii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.