|
Foto: incomemagazine.ro |
Beneficiile mineralelor pentru organism: magneziul
Magneziul este extrem de important pentru sanatatea ta, deoarece este necesar pentru mai mult de 300 de reactii biochimice din organism.
Aproximativ 50% din cantitatea totala a magneziului din corp este stocata in oase, dar si in tesuturi si organe. Doar 1% din acest mineral este inmagazinat in sange, dar organismul regleaza mentinerea unui nivel constant de magneziu in corp.
Surse naturale de magneziu sunt legumele de mare (alge), legumele cu frunze, cum ar fi spanacul si salata verde, si alimentele care sunt, de obicei, principalele componente ale unei diete sanatoase. Alte legume care pot fi clasificate ca surse bogate de magneziu includ rosiile, sfecla, anghinare, cartofii dulci, dar si semintele de dovleac, alune, faina de hrisca, faina de grau, tarate de ovaz, orz, malai si ciocolata.
Simptomele unui deficit de magneziu includ dureri si spasme musculare, anxietate, oboseala, migrena, pierderea poftei de mancare, varsaturi, greata, insomnie, ritm cardiac anormal, constipatie.
Cand este supus stresului, corpul tinde sa epuizeze rapid magneziul. Un simptom foarte frecvent de deficit de magneziu este pofta de ciocolata, deoarece ciocolata este bogata in acest mineral. Deficitul de magneziu poate fi o cauza majora din spatele diabetului, depresiei si accentueaza simptomele menopauzei.
Specialistii in sanatate evidentiaza adesea importanta includerii unui apor adecvat de minerale si vitamine in dieta noastra zilnica. Magneziul este unul dintre acele minerale esentiale care ajuta organismul in absorbtia calciului si joaca un rol important in formarea si consolidarea dintilor si oaselor. Alte beneficii pentru sanatate ale magneziului includ intretinerea nervilor corpului, fiind un ajutor la sinteza proteinelor si metabolismului celular. Magneziul este folosit de medici pentru a trata nereguli ale ritmului cardiac, avand un impact pozitiv si asupra reducerii osteoporozei, convulsiilor eclamptice si mentinerii nivelului de zahar in corp, precum si efectele sale pozitive asupra astmului, diabetului si a tulburarilor psihice.
Magneziul previne astmul
Daca suferi de astm cronic, iti poti normaliza respiratia cu ajutorul suplimentelor de magneziu care ajuta la relaxarea muschilor si reglarea respiratiei. Chiar si dispneea si respiratia ingreunata pot fi ameliorate prin administrarea de magneziu intravenos.
Previne osteoporoza cu ajutorul magneziului
Magneziul are legatura directa cu densitatea oaselor, iar o cantitate inadecvata a acestui mineral in organism poate fi o cauza a osteoporozei. Magneziul ajuta la reglarea nivelului de calciu din corp, impreuna cu vitamina D, cuprul si zincul. Acestea ar trebui luate de-a lungul anilor de dezvoltare dar si la maturitate, deoarece elimina sansele de a dezvolta osteoporoza.
Magneziul este esential in timpul sarcinii
Magneziul este unul dintre elementele vitale pentru a asigura o sarcina sanatoasa. Aportul adecvat de suplimente de magneziu în timpul sarcinii este extrem de benefic pentru reducerea riscului de osteoporoza si cresterea nivelului de toleranta a durerii. Sulfatul de magneziu este cel mai bun tratament pentru prevenirea convulsiilor eclamptice la femeile insarcinate care sufera de hipertensiune.
Previne atacul de cord cu magneziu
Deficitul de magneziu poate duce la boli de inima, aducand o lista lunga de pericole pentru inima ta. Magneziul protejeaza inima de la batai neregulate si in special de la stresul muscular. Acest mineral calmeaza efectiv nervii si mediaza procesele digestive care pot pune stres nejustificat pe diferite parti ale sistemului cardiovascular. Hipertensiunea arteriala si alte complicatii se pot preveni prin nutrienti suplimentari si suplimente cu continut mare de magneziu.
Magneziul regleaza nivelul de zahar din organism
Beneficiile pentru sanatate ale magneziului se extind si la pacientii cu diabet zaharat, pentru ca acest mineral ajuta la reglarea reactiei insulinei pentru nivelul zaharului din sange. Suplimentele de magneziu sunt vitale daca ai diabet pentru ca poti suferi de un deficit de magneziu, acesta promovand o presiune arteriala normala.
Magneziul vindeca tulburarile psihice
Magneziul este cunoscut pentru a vindeca unele dintre cele mai grave forme de disfunctii psihice, cum ar fi atacurile de panica, stresul crescut, anxietatea si agitatia nejustificata.
Magneziul vindeca migrenele
Atacurile de migrene afecteaza multe persoane, in special femei. Un aport mare de magneziu reduce considerabil severitatea unor astfel de atacuri si poate ajuta, de asemenea, la reducerea ratei de recurenta.
Magneziul controleaza functiile vezicii biliare
Multe persoane care au probleme cu vezica si simt nevoia de a urina frecvent pot gasi ajutor prin suplimentele de magneziu. Problemele urinare pot proveni dintr-o varietate de motive, cum ar fi nefrita, infectii sau cistita interstitiala. Cu toate acestea, consumul regulat de magneziu poate aduce o mare usurare in cazul acestor boli.
Importanta magneziului nu este inca larg raspandita si foarte multi oameni ignora consumul de magneziu. Cei mai multi nutritionisti recomanda 250 – 350 mg pe zi de supliment de magneziu pentru adulti.
Efectele secundare ale unui aport prea mare de magneziu sunt foarte rare, dar prea mult magneziu de multe ori duce la diaree, deoarece acesta are o calitate laxativa. Cu toate acestea, daca iei magneziu sub forma de suplimente nutritive, exista mai putine sanse de astfel de efecte secundare. Persoanele cu afectiuni renale trebuie sa evite suplimentele cu magneziu inainte de a discuta cu un medic.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1880
- Populația:
- 450 locuitori
Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.
Comentarii
(0)