13 august 2024, 14:30 Sănătate views 29872
Efectele miraculoase ale porumbului fiert
Foto: observator.tv
13 august 2024, 14:30 Sănătate views 29872

Efectele miraculoase ale porumbului fiert

Totuşi, pe lîngă faptul că este gustos, porumbul este şi foarte sănătos. Mai exact, acesta protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung.

De asemenea, cercetările au arătat că porumbul fiert îşi păstrează vitaminele şi aminoacizi într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate. Alţii se tem că porumbul fiert îngraşă. Este fals. Boabele de porumb ajută în curele de slăbire.

Iată cîteva motive pentru care trebuie să profităm de această cereală aurie pentru a aduce un surplus de sănătate organismului:

- După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.

- Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, rezultînd mai multe proteinele şi hormoni necesari unui organism sănătos, chiar dacă vom consuma foarte puţină carne sau postim o perioadă scurtă.

- Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.

- Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu pînă la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sînge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrînire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.

Sursa: observator.tv

Cuvinte cheie:

om , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.