Recomandări pentru a reduce nivelul de radiaţii de la telefoanele mobile
Telefoanele mobile răspîndesc radiaţia electromagnetică la transmiterea de mesaje vocale şi de text, prin urmare, avînd un impact negativ asupra destinatarului şi expeditorului. Riscul pentru sănătatea umană de la aceste dispozitive pînă în prezent nu a fost confirmat, dar rezultatele studiilor (deşi nu a toate) cu implicarea utilizatorilor frecvenţi de telefoane mobile demonstrează un risc crescut de dezvoltare a cancerului de creier, glandelor salivare şi cavităţii bucale, precum şi tulburări de comportament la copii.
Pentru a reduce radiaţiile de la telefoanele mobile, urmaţi regulile:
1. Cumpăraţi telefoane cu un nivel scăzut de radiaţii.
Asiguraţi-vă că modelul dvs. de telefon mobil / smartphone este în lista de telefoane cu un nivel scăzut de radiaţii. În caz contrar, se recomandă să schimbaţi modelul de aparat.
2. Utilizaţi o garnitură sau difuzor.
Căştile distribuie radiaţii electromagnetice într-o măsură mult mai mică în comparaţie cu telefonul, aşa că acordaţi prioritate la setul cu cască, fie fără fir sau cu fir. Unele tipuri de set cu cască fără fir raspandesc în mod constant un nivel scăzut de radiaţii, de aceea este recomandat să o luaţi atunci cînd nu vorbiţi la telefon. Utilizarea difuzorului de asemenea, reduce efectele radiaţiei.
3. Ascultaţi mai mult şi vorbiţi mai puţin.
Telefonul dvs. răspîndeşte radiaţii, atunci cînd vorbiţi sau scrieţi, dar nu atunci cînd Dvs primiţi mesajul. Ascultaţi mai mult şi vorbiţi mai puţin - aceasta va ajuta la reducerea nivelului de radiaţii.
4. Ţineţi telefonul mai departe de corp.
Vorbind la telefon (folosind o cască sau difuzor), ţineţi-l departe de Dvs, nu lîngă ureche, nu-l purtaţi în buzunar sau la curea, deoarece ţesuturile moi ale corpului absorb radiaţia.
5. Mai des scrieţi mesaje, vorbiţi mai puţin.
La trimiterea mesajului telefonul cheltuie mai puţină energie (şi, astfel, este mai mic nivelul de radiaţii), decît în timpul conversaţiei. Şi, spre deosebire de cînd ţineţi telefonul la ureche în timp ce vorbiţi, scrierea mesajelor nu expune capul Dvs la radiaţii.
6. Semnal slab - nu utilizaţi telefonul.
În cazul în care indicatorul de semnal de antenă este scăzut, înseamnă că telefonul răspîndeşte mai multă radiaţie. Utilizaţi telefonul numai atunci cînd semnalul este bun.
7. Limitaţi timpul de utilizare a telefonului de către copii.
Creierul copiilor mici absoarbe radiaţia de două ori mai multă de la telefon, comparativ cu adulţii. Organizaţiile ocrotirii sănătăţii cel puţin în 6 ţări recomandă limitarea folosirii telefoanelor de către copii, cu excepţia situaţiilor de urgenţă.
Sursa: ecology.md
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1859
- Populația:
- 683 locuitori
Comisarovca Nouă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşniţa Nouă, Bosca, Pohrebea Nouă și Comisarovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubasari și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Comisarovca Nouă alcătuia 683 de oameni în anul 2011. Satul Comisarovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1859.
Comentarii
(0)