11 aprilie 2024, 12:30 Sănătate views 15567
Plimbarea matinală te ajută să pierzi în greutate
Foto: informing.ru
11 aprilie 2024, 12:30 Sănătate views 15567

Plimbarea matinală te ajută să pierzi în greutate

Drumul către un corp perfect poate începe cu o plăcută plimbare de dimineață, spun cercetătorii americani. Acest mod relaxant de a-ți începe ziua îți ajută organismul să își regleze ceasul biologic, ceea ce conduce la accelerarea ratei metabolice, implicit la arderea caloriilor în exces. Teoria a fost demonstrată de oamenii de țtiință ai Universității de Medicină Feinberg din Chicago.

Studiul mentionat a fost efectuat pe un esantion de 54 de femei si barbati, care au acceptat sa poarte un dispozitiv de monitorizare a cantitatii de expunere directa la lumina naturala, a programului de odihna si a nivelului de efort fizic depus, timp de o saptamana. Subiectii au completat si un jurnal nutritional, cu toate alimentele consumate in fiecare zi.

Rezultatele au aratat ca persoanele care s-au expus cel mai mult luminii naturale in primele ore ale diminetii au fost si cele cu cel mai zvelt trup dintre toti participantii.

In mod surprinzator, programul de somn si comportamentul alimentar au fost factorii care au influentat mai putin diferentele de greutate. In schimb, durata de expunere la soare si intensitatea luminii s-au dovedit relevante in departajarea subiectilor in functie de numarul lor de kilograme.

Cînd o persoana nu se expune luminii naturale suficient, in perioada potrivita a zilei, metabolismul se deregleaza, ceea ce poate conduce la cresterea in greutate.

Astfel, specialiștii iti recomandă să petreci cel putin 20-30 minute in aer liber, intre orele 8 dimineața si prînz.

Sursa: www.studentie.ro

Cuvinte cheie:

corp , om , studiu , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
552 locuitori

Sverdiac este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîșcani și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Sverdiac a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.