|
Foto: sfatulparintilor.ro |
7 alimente care pot adăuga ani vieții tale
Cu cat acumulam mai multa informatie cu atat ne este mai clar ca longevitatea nu inseamna numai mostenire genetica. Sunt o multime de factori care influenteaza calitatea si cantitatea anilor de viata, precum nutritia, sportul sau somnul.
Atunci cand citim in studii despre legatura dintre vitamina D si suplimentele de calciu si durata de viata, ne gandim la ce alti nutrienti sau alimente ne-ar putea imbunatati speranta de viata. Iata 7 alimente care iti vor raspunde la aceasta intrebare:
1. Broccoli pentru protecția împotriva cancerului
Broccoli si alte vegetale crucifere contin sulforafan si alti antioxidanti care ajuta la protectia sanatatii celulelor de la distrugerea cauzata de radicalii liberi.
Iar cand este vorba despre legume, crud inseamna mai bine: studii recente au descoperit ca prin fierbere se pierd nutrienti importanti.
2. Cereale integrale pentru sănătatea sistemului cardiovascular
Cerealele integrale ofera o varietate de antioxidanti si vitamine, dar si fibre care lupta impotriva nivelului ridicat de colesterol si regleaza nivelul zaharul din sange.
Iar ovazul are un antioxidand special, numit avenanthramides, care ofera o protectie in plus impotriva colesterolului.
3. Fructe de pădure pentru creier și oase
Nu doar ca fructele de padure sunt excelente pentru cresterea sperantei de viata, insa pot imbunatati si calitatea vietii in general. Fructele de padure contin o multime de antioxidanti care ajuta la protectia impotriva radicalilor liberi, iar un anume antioxidant, antocianina, este folosita pentru functionarea creierului si echilibrarea musculara.
4. Ciocolata neagră pentru proprietățile antiinflamatorii
Ciocolata neagra este bogata in agenti antiinflamatori precum flavonoidele, componente care au proprietati antioxidante care ajuta la prevenirea cheagurilor de sange.
5. Roșii pentru prevenirea cancerului
Rosiile sunt o sursa excelenta de licopen, care ajuta la protectia impotriva unor tipuri de cancer, precum cel de la prostata, plamani si stomac.
6. Sfeclă pentru un plus de betaină
Sfecla este bogata in betaina, un component asociat cu reducerea inflamarii, potrivit unor studii publicate in American Journal of Clinical Nutrition.
7. Nuci și alune pentru scăderea colesterolului
Nucile si alunele sunt surse de acid alpha-linolenic, care e un tip de grasime omega 3, asociat cu reducerea inflamatiilor si a nivelului de colesterol.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1665
- Populația:
- 984 locuitori
Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.
Comentarii
(0)