15 februarie 2020, 13:00 Sănătate views 29760
Nu bea cafea amestecată cu lapte!
Foto: click.ro
15 februarie 2020, 13:00 Sănătate views 29760

Nu bea cafea amestecată cu lapte!

E cea mai apreciată băutură din lume - dar ne ajută ea cu adevărat sau, dimpotrivă, ne face mai mult rău? Cum ne afectează silueta consumul frecvent de cafea? Revista „Click! pentru femei" îţi oferă răspunsurile.

Ce efecte are. Cînd vine vorba de cafea, părerile sînt împărţite: unii oameni de ştiinţă laudă băutura, alţii o critică. Explicaţia e simplă. Cafeina şi celelalte substanţe care se găsesc în cafea au atît părţi bune - sînt antioxidante, liniştesc migrenele, previn depresia şi atacurile de cord - , cît şi rele - pot să facă rău inimii, agravează ulcerul şi favorizează nervozitatea. Ca să te bucuri de calităţile ei şi ca să împiedici apariţia efectelor negative, consum-o cu moderaţie. Asta înseamnă maximum 200 mg de cafeină pe zi, adică 2-3 ceşti de cafea.

De ce să n-o amesteci cu lapte. Din punct de vedere calitativ, cea mai bună cafea este cea împachetată, nu cea vărsată. Aceasta din urmă poate să conţină mai multe substanţe toxice. De asemenea, „băutura se bea fără lapte, de preferinţă îndulcită cu puţin zahăr brun sau cu miere naturală", scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în primul volum al cărţii „Noua ordine alimentară - Şi noi ce mai mîncăm?". Asta, fiindcă efectul cafeinei este anihilant de cazeina din lapte. Întrucît cafeaua deshidratează, este bine s-o consumi împreună cu un pahar de apă.

Stimulează metabolismul. Datorită conţinutului de vitamina B3, cafeaua intensifică arderea caloriilor care provin din grăsimi. În plus, este săracă în proteine şi zaharuri. Pentru asta însă, trebuie s-o bei simplă şi neagră, fără zahăr, frişcă sau alte adaosuri dulci sau grase

Sursa: www.click.ro

Cuvinte cheie:

lapte , cafea , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.