|
Acord important semnat de FMF și Academia de Studii Administrative
Federația Moldovenească de Fotbal a semnat marți, 15 august, un Acord de colaborare cu Academia de Studii Administrative din Republica Moldova.
Acest document reprezintă un pas important în direcția sprijinirii reciproce și colaborării strînse pentru dezvoltarea și promovarea Departamentului de Instruire și Cercetare-Dezvoltare al FMF. La semnarea Acordului au fost prezenți președintele FMF, Leonid Oleinicenco și fondatorul ASAM, Corneliu Popovici.
Scopul fundamental al colaborării dintre cele 2 instituții este facilitarea elaborării și implementării unor proiecte de interes comun. Prin această conlucrare inovatoare, fotbalul din Republica Moldova va beneficia de o serie de module de formare profesională, realizate în colaborare cu parteneri internaționali.
Aceste module vizează diverse aspecte ale managementului sportiv și vor contribui semnificativ la creșterea nivelului de competențe în domeniul sportului. Printre acestea se numără:
• Managementul sportiv
• Managementul edificiilor sportive
• Managementul evenimentelor sportive
• Managementul proiectelor
• Managementul cluburilor sportive școlare
• Cursuri de legislație și deontologie în sport
• Formare pentru animatori sportivi
• Abilități de gestionare a echipei
• Dezvoltarea abilităților de leadership și comportament organizațional
• Managementul responsabilității sociale și altele.
Aceste programe de formare profesională sînt concepute pentru a se adresa managerilor din diverse domenii ale activităților sportive, care sînt implicați în planificarea, organizarea și monitorizarea unităților ce oferă servicii în sfera sportului.
Prin această inițiativă ambițioasă, Republica Moldova va reuși să-și dezvolte profesional industria sportului și a fotbalului în special. Aceasta va evolua către un ansamblu complex de profesioniști specializați în diverse domenii, asemenea altor țări cu tradiții sportive bine conturate. Acest ecosistem va include nu doar antrenori și pedagogi, ci și specialiști în management, finanțe și economie, medici și juriști, experți în tehnologii informaționale și marketing, proiectanți și ingineri constructori, precum și reprezentanți ai altor zeci de ocupații.
Colaborare dintre Academia de Studii Administrative și Federația Moldovenească de Fotbal deschide calea către dezvoltarea continuă a industriei sportului în Republica Moldova. Prin promovarea educației și specializării într-o gamă largă de domenii, se va contribui nu doar la profesionalizarea participanților din industria sportului, ci și la îmbunătățirea calității serviciilor, consolidarea sănătății publice și creșterea impactului pozitiv asupra societății în ansamblu.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1848
- Populația:
- 1335 locuitori
Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.
Comentarii
(0)