09 martie 2023, 11:00 Sport views 1949
Prognoze pentru lupta dintre Romanov și Volkov în UFC Fight Night. Cine va castiga
09 martie 2023, 11:00 Sport views 1949

Prognoze pentru lupta dintre Romanov și Volkov în UFC Fight Night. Cine va castiga

Alexandr Romanov, luptătorul moldovean la categoria grea, poreclit King Kong, care concurează la turneele UFC de arte marțiale mixte, îl va învinge pe rusul Alexandr Volkov.

Această opinie a fost exprimată de șeful Federației de Lupte din Moldova, Ion Grigoriu, care a făcut o prognoză pentru viitoarea luptă a acestor luptători grei, care va avea loc pe 11 martie în SUA la turneul UFC.

"Sperăm că luptătorul nostru va cîștiga. Este un reprezentant al federației noastre. Cred că Alexandr Romanov își va învinge adversarul, pentru că Alexandr Volkov este mai în vîrstă. Nu este lupător, ci atacant. Și Alexandr Romanov are o școală bună de lupte. Cred ca îl va pune pe Volkov la pamînt si va cîstiga", a spus Ion Grigoriu.

Speranțe de victorie pentru Alexandr Romanov are și Viktor Panasiuk - deținătorul unei centuri negre de al 7-lea dan în Goju-ryu, Președinte al Asociației Okinawa Goju-Ryu Karate-do din Republica Moldova.

Potrivit acestuia, este destul de greu de prezis astfel de lupte, deoarece adversarii practică stiluri diferite.

"Alexandr Romanov este un luptător de bază de un nivel înalt, iar Alexandr Volkov este un atacant pronunțat, care de obicei folosește luptele doar pentru apărare. Desigur, îl voi susține pe Alexandr al nostru și îi urez mult noroc. Și dacă aș avea ocazia să-i dau un sfat, atunci l-aș sfătui să lucreze la control. Transferul lui la sol este la un nivel foarte bun, deci principalul este controlul. Dacă va putea să-l pună pe Alexandr Volkov la sol, atunci cred că va cîștiga”, a spus Viktor Panasiuk.

La rîndul său, antrenorul profesionist de box Gennadii Anpilogov consideră că va fi dificil pentru Alexandr Romanov, chiar dacă reușește să transforme runda într-o luptă, deoarece Alexandr Volkov are multă experiență, inclusiv în înfrîngerea adversarilor puternici și știe să se apere în parter. Dar, în plus, poate să-l țină pe Romanov la distanță, să lucreze în stilul unui outfighter și să obțină o victorie la puncte, deoarece Volkov are o tehnică de lovitură foarte puternică.

"Ca specialist în box, evaluînd obiectiv, pot spune că Alexandr Romanov nu este la acel nivel, dar este un bun luptător. Dacă va acționa în stilul său, Romanov va putea să-l provoace pe Volkov la lupte, dar chiar și acolo este greu de prezis ce se va întîmpla, pentru că Volkov are multă experiență, știe să se apere pe teren și are un avantaj în mîini”, a spus antrenorul profesionist de box. De asemenea, a atras atenția asupra faptului că Volkov are o echipă analitică foarte serioasă, inteligentă, care îl ajută să construiască tactic lupte cu competență.

"Dacă au observat acest moment, atunci Volkov poate să-l țină pe Romanov la distanță și să lucreze într-un stil outfighter, cînd sportivul lovește în principal lovituri directe și lucrează la distanță. Acest stil este inerent ambilor luptători, dar în ceea ce privește tehnica de lovire cu pumnii, mîinile lui, Romanov nu va avea nicio șansă „Dacă va merge la lupte, atunci nu știu ce se va întîmpla, pentru că nu sînt un specialist în lupte. Dar știu că Volkov are o apărare bună în lupte. Prin urmare, este greu să spun», a spus Ghenadii Anpilogov.

El a mai subliniat că Volkov are de două ori mai multe lupte decît Romanov și a trecut prin adversari foarte experimentați și dificili pe care Romanov nu i-a avut.

"Și acest aspect trebuie luat în considerare. Romanov nu a avut rivali atît de dificili ca Volkov. Volkov are multă experiență, iar asta poate juca un rol. De partea lui Romanov: tinerețe, pasiune, duritate, dorința de a cîștiga. „Volkov are multă experiență. Nu va forța lupta, spre deosebire de Romanov, îl va ține la distanță și lui Romanov îi va fi greu să meargă în parter. Să vedem cum vor derule evenimentele, va fi foarte interesant”, a spus antrenorul profesionist de box.

Trebuie remarcat faptul că mai devreme, cu sprijinul grupului de companii KRONOS și al DAAC-Hermes, a fost realizat un film documentar "Alexandr Romanov: Drumul spre victorie", autorul căruia este producătorul și scenaristul, jurnalistul Alexandru Stahurschi.

Prin intermediul discuțiilor cu Alexandr, antrenamentelor, interviurilor cu antrenorii și membrii familiei sale, în film se povestește cum un simplu băiat din Comrat merge spre titlul de campion în cea mai prestigioasă organizație MMA din lume. Videoclipul poate fi vizualizat la următorul LINK.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UFC , lupta , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1240 locuitori

Hristici este un sat şi comună din raionul Soroca. Hristici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1240 de oameni. Satul Hristici a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.