08 februarie 2023, 14:15 Sport views 903
Cu ce realizări ale boxerilor moldoveni se mîndrește cel mai mult președintele Federației de box din Moldova
08 februarie 2023, 14:15 Sport views 903

Cu ce realizări ale boxerilor moldoveni se mîndrește cel mai mult președintele Federației de box din Moldova

Președintele Federației de box din Moldova, președintele companiei DAAC HermesVasile Chirtoca, într-un interviu acordat portalului Noi.md, a povestit cu ce realizări ale boxerilor moldoveni se mîndrește cel mai mult.

”Pe lîngă succesul de la Jocurile Olimpice din 2008 la care am cîștigat medalia de bronz, avem și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 2000, care a fost cîștigată de Vitalie Grușac. A fost primul succes semnificativ al boxului moldovenesc independent în Republica Moldova independentă. Dar și înainte de aceasta am avut evoluții frumoase. L-am avut pe cîștigătorul Campionatului European, Ion Cernei. L-am avut pe Vasile Gavriliuc, cîștigător al Campionatului European printre tineret. S-a prezentat bine la Jocurile Olimpice de la Atlanta și Igor Samoilenco. Din păcate, el a pierdut în prima luptă în fața viitorului campion olimpic, cubanezul Lorenzo Aragon. Cînd lui Aragon i-a fost înmînată medalia și a fost întrebat într-un interviu ce luptă i-a rămas în memorie cel mai mult, el a răspuns: "Prima. A fost cea mai grea luptă a mea". Adică lupta cu Igor Samoilenco”, a menționat Vasile Chirtoca.

El a recunoscut că-l consideră pe Igor Samoilenco drept unul dintre cei mai remarcabili boxeri ai noștri, care pur și simplu nu a avut noroc. Adevărul e că a reușit să devină medaliatul cu bronz al Campionatului European de la Perm, în 2002, dar, din păcate, realizări mai mari nu a avut.

”În afară de cele două medalii olimpice de bronz, avem și o medalie de argint la Jocurile Olimpice pentru tineret, o medalie de aur la Campionatul European, care a fost cîștigată de Veaceslav Gojan. În plus, am cîștigat diferite medalii la Cupele Mondiale și Cupele Europene. Am intrat în primele trei echipe la campionatul Uniunii Europene, unde am cîștigat două medalii de aur”, a constatat președintele Federației de box din Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Federația de box , box , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.