14 decembrie 2022, 12:00 Sport views 1155
Alergatul pe loc: ce oprește dezvoltarea sportului moldovenesc
14 decembrie 2022, 12:00 Sport views 1155

Alergatul pe loc: ce oprește dezvoltarea sportului moldovenesc

Sportul sovietic a oferit țării noastre mulți sportivi remarcabili și antrenori excelenți. Astăzi, și Moldova independentă are propriile sale vedete. Ne descurcăm bine la discipline precum haltere, box și alte arte marțiale, tir cu arcul, aruncarea greutății, caiac și canotaj, iar de la ultima Olimpiadă de la Tokyo 2020, echipa Moldovei a adus medalia de bronz. Cu toate acestea, medaliile și piedestalele de onoare sînt partea vizibilă a problemei. Dar care este viața de zi cu zi a federațiilor sportive din republica noastră? Cum trăiesc, cu ce probleme se confruntă? A aflat corespondentul Noi.md.

Puternici și talentați: să facem totalurile anului

Anul acesta Moldova a demonstrat că în țara noastră nu doar băieții, ci și fetele au o voință puternică - pot înfrunta pe oricine. Echipele feminine își asumă dreptul onorabil de a-și reprezenta țara la cele mai mari competiții și se descurcă de minune. Luptătoarea de lupte libere Anastasia Nichita încheie anul în fruntea clasamentului mondial. Ea a devenit campioană mondială și europeană și a cîștigat prestigiosul turneu Yaşar Dogu de la Istanbul.

Colega ei, Irina Rîngaci, va termina anul 2022 pe locul doi în clasamentul categoriei de greutate de 68 kg. Datorită ei, Moldova a cîștigat două medalii de aur la Campionatul European, iar Mihaela Samoil va petrece sărbătorile de iarnă avînd statutul de vicecampion la lupte libere la categoria under-23.

Nu putem să nu observăm că și jumătatea puternică a completat cu succes cu premii pușculița moldovenească. Denis Vieru a cîștigat turneul Grand Slam de la Baku. Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, a devenit campion mondial la categoria de greutate de pînă la 60 de kilograme. Halterofilul Marin Robu a devenit campion european printre tineret.

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Cuvinte cheie:

sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.