04 noiembrie 2022, 09:30 Sport views 1290
Bursele sportivilor de performanță vor fi dublate
04 noiembrie 2022, 09:30 Sport views 1290

Bursele sportivilor de performanță vor fi dublate

Sportivii de performanță, care au premii la discipline olimpice, vor primi burse de două ori mai mari. Un proiect care prevede acest lucru a fost adoptat la ședința plenară de astăzi.

Documentul stipulează dublarea valorii burselor, care, în prezent, variază între 3 000 și 25 000 de lei, în funcție de performanța obținută de sportiv. Astfel, cuantumul burselor de performanță va începe de la 6 000 de lei și va ajunge pînă la 50 de mii de lei.

O altă prevedere a proiectului de lege este reglementarea la nivel legislativ a măsurilor de protecție socială și asigurare financiară a sportivilor de performanță. În prezent, acest lucru este reglementat parțial, la nivel de hotărîre de Guvern.

Pentru majorarea burselor de performanță sînt prevăzute cheltuieli de pînă la 15 milioane de lei. Banii vor fi realocați din bugetul prevăzut pentru activități sportive, care, pînă acum, nu au fost utilizați.

În prezent, 114 sportivi din țara noastră beneficiază de burse de performanță și doar zece dintre ei primesc o alocație lunară de peste 10 000 de lei.

”Acesta este un prim-pas în a susține sportivii de performanță din țara asta, care ne duc mîndria în toată lumea. Acest proiect de lege este o răsplată pentru efortul nemaipomenit pe care ei îl fac pentru această țară, în condițiile în care, timp de 30 de ani, mult prea puțin s-a vorbit despre sportivii de performanță și despre munca lor”, a menționat unul dintre autorii proiectului, deputatul Adrian Băluțel.

Proiectul de lege a fost votat în a doua lectură de 71 de deputați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sportiv , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.