05 august 2021, 15:00 Sport views 2513
Juravschi:
05 august 2021, 15:00 Sport views 2513

Juravschi: "O medalie olimpică astăzi este foarte scumpă și implică investiții mari"

Comitetul Național Olimpic a venit cu o reacție după declarațiile președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, deputatul PAS Lilian Carp, care a cerut demisia lui Nicolae Juravschi de la șefia CNOS.

Într-o declarație de presă, CNOS îl acuză pe deputatul Carp de faptul că răspîndește informații neverificate, recurgînd la o descirere cu detalii false și exagerate cu privire la faptul că Cornel Josan ar fi fost „depistat de poliția niponă”, iar ulterior „poliția japoneză a cerut organizatorilor izolarea, apoi expulzarea moldoveanului”.

Comitetul precizează că Cornel Josan, fiind acreditat la Jocurile Olimpice în calitate de fotoreporter în categoria EP, a fost rechemat de la JO după ce ar fi încălcat regulile anti-Covid. Totodată, instituția a respins vehement acuzațiile deputatului precum că Cornel Josan ar fi „protejatul lui Nicolae Juravschi”.

Calificarea la Jocurile Olimpice nu se face prin protecție. Acest sportiv, ca și ceilalți 19 membi ai Echipei Olimpice, a dobîndit dreptul de a participa la aceste competiții nu prin protecție, dar în urma unei lupte dure și cinstite și va reprezenta cu demnitate Republica Moldova, se arată în declarația Comitetului.

Cu privire la învinuirile aduse de deputatul Lilian Carp președintelui Nicolae Juravschi, precum că Republica Moldova are “3 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară fără medalie obținută”, dublul campion olimpic, deținătorul medaliei olimpice de argint, a opt medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionate Mondiale, sportivul și antrenorul Nicolae Juravschi consideră că “o medalia olimpică astăzi este foarte scumpă și implică investiții mari. Dar scopul unui sistem sportiv bine structurat nu este obținerea medaliilor olimpice, ci crearea unor condiții propice, în care apariția campionilor devine inevitabilă. Atîta timp cît sistemul nostru nu oferă asemenea condiții, iar la edițiile enumerate nu a existat nici un Program Național de pregătire și participare a sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice, sportivii și antrenorii noștri fac adevărate sacrificii pentru a obține performanțe înalte. ”

CNOS a îndemnat opinia publică să-și canalizeze atenția în aceste zile pe participarea sportivilor noștri la competițiile olimpice, aducînd mulțumiri tuturor compatrioților care sunt alături de Echipa Olimpică a Republicii Moldova, ce luptă pentru performanță și excelență.

Menționăm că Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, deputatul PAS, Lilian Carp, cere demisia lui Nicolae Juravschi de la șefia Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Potrivit lui Carp, Juravschi a demonstrat că „nu poate redresa sportul moldovenesc”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.