27 iulie 2021, 12:30 Sport views 2507
Participarea arcașilor moldoveni la Jocurile Olimpice - moment istoric. Material exclusiv din Tokyo
27 iulie 2021, 12:30 Sport views 2507

Participarea arcașilor moldoveni la Jocurile Olimpice - moment istoric. Material exclusiv din Tokyo

Arcașii moldoveni au o dispoziție bună la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se pregătesc din greu pentru competiții, dar faptul că doi arcași din Moldova au ajuns la Jocurile Olimpice cîștigînd un astfel de drept, dar nu prin obținerea cotei, este deja un succes istoric uriaș pentru arcașii moldoveni.

Despre acest lucru într-un interviu pentru Noi.md a declarat antrenorul principal al echipei naționale de tir cu arcul din Moldova, Irina Cecanova.

Ea a menționat că în echipă atmosfera este una de lucru, toată lumea se pregătește de competiții. În legătură cu pandemia axistă reguli și cerințe foarte stricte. Testele zilnice și completarea unei cereri speciale sînt obligatorii pentru toată lumea.

"Din cauza pandemiei, programul nostru în competițiile între echipe mixte a fost redus, ceea ce a fost o surpriză foarte mare pentru noi toți, deoarece la Jocurile Olimpice concurează cîte 12 echipe de bărbați și femei. Adică, toți au șanse mari, fapt demonstrat de echipa de femei din Belarus, care de pe ultimul loc în calificare a ajuns pe locul 4 conform protocolului final. În mixt au fost 29 de echipe sau aproape de două ori mai multe. Și numai primii 16 au fost lăsați să tragă. Echipa noastră a ocupat locul 22 și, din păcate, Moldova, alături de alte echipe puternice precum Canada, Malaezia, Brazilia, Australia și Ucraina, nu au ajuns în finale pentru medalii", a menționat Irina Cecanova.

Potrivit ei, nu este clar de ce s-a ghidat Federația Internațională de profil, deoarece multe țări sau avut numai mixtul, iar aceasta a fost unica șansă de a concura din nou.

"Este obijduitor, pentru că este foarte greu să ajungi la Jocurile Olimpice și doi sportivi au ajuns acolo. Pur și simplu băieții au făcut imposibilul!", a spus antrenorul principal al echipei Moldovei de tir cu arcul.

Potrivit ei, arcașii moldoveni nu au speranțe pentru medalii, precum și iluzii, deoarece acest lucru acum este imposibil! "Chiar faptul că doi sportivi moldoveni de tir cu arcul au ajuns la Jocurile Olimpice, în timp ce au cîștigat un astfel de drept, dar nu prin oferirea de cote, este deja un succes istoric uriaș pentru noi, iar acest lucru nu este o exagerare!",- a spus Irina Cecanova.

Vorbind despre condițiile de trai la Jocurile Olimpice actuale și comentînd unele plîngeri ale altor echipe naționale, antrenorul echipei naționale de tir cu arcul a menționat că nu are plîngeri cu privire la cazare.

"După posibilitate, toată lumea locuiește în camere separate. Mîncarea este minunată, totul este așa cum ar trebui să fie la Jocurile Olimpice pentru a obține rezultate bune. Mie și sportivilor mei ne place totul", a spus ea.

Referindu-se la subiectul reflectat pe larg în rețea privind paturile sportivilor la Jocurile Olimpice, Irina Cecanova a spus: "Paturile sînt destul de normale, largi și confortabile, saltelele sînt obișnuite și pernele sînt foarte bune, în opinia mea, chiar și cu memory! Și, în general, japonezii s-au gîndit foarte bine la totul. Ce ar fi făcut cu toate paturile care ar fi rămas după Jocurile Olimpice?! Dar așa acestea vor fi reciclate! Iar toată zarva din jurul paturilor îi îngrijorează pe cei care nu au venit după rezultate. Aceasta este opinia mea! Pentru sportivi este important confortul, alimentația și odihna. Toate acestea sînt acolo!".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
2989 locuitori

Sănătăuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Sănătăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Florești și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2989 de oameni. Satul Sănătăuca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.