23 mai 2012, 15:10 Sport views 4178
23 mai 2012, 15:10 Sport views 4178

10 atleţi moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice. Vezi calendarul oficial al Olimpiadei de la Londra

La Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august) vor participa circa 10 atleţi moldoveni, a declarat astăzi pentru MOLDPRES, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Atletism, Anatol Balan.

"Federaţia are deja, practic, cinci sportivi calificaţi la Olimpiadă: Ion Luchianov, Iaroslav Muşinschi, Roman Prodius, Natalia Cerchez, Zalina Marghiev, iar Maria, Serghei Marghiev, Oxana Juravel şi încă doi-trei sportivi sînt foarte aproape de a pune punctul pe "i" în problema calificării. Există toate premisele ca să delegăm un lot de circa 10 atleţi, adică aproximativ jumătate din întreaga delegaţie moldovenească", a spus oficialul.

Referitor la şansele lor de a obţine medalii el a menţionat că nu exclude o asemenea posibilitate. "Însă, nu fac nici o declaraţie în acest context. O să discutăm doar după ce vom vedea arborat drapelul Moldovei pe catargul olimpic", a adăugat sursa citată.

Cel mai bun atlet moldovean este Ion Luchianov, care are în palmares medalia de bronz la Campionatul European (proba 3 mii metri cu obstacole), titlul de campion mondial universitar.

Cea mai bună atletă moldoveană este Zalina Marghiev, deţinătoare a Cupei Europei, campioană mondială universitară.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.