28 ianuarie 2017, 12:00 Sport views 2753
Susținerea funcționarilor sportivi moldoveni
28 ianuarie 2017, 12:00 Sport views 2753

Susținerea funcționarilor sportivi moldoveni

Funcționarii sportivi moldoveni sînt dispuși să obțină susținerea colegilor din România.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a recurs la acest pas pentru a asigura o pregătire mai eficientă către Jocurile Olimpice 2020.

Astăzi, 26 ianuarie, președintele CNOS din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, și președintele CNOS al României, Mihai Covaliu, au comunicat în cadrul unei întrevederi susținute la Chișinău că preconizează să semneze un memorandum de cooperare care va reglementa aprofundarea relațiilor între CNOS al RM și colegii din România. În cadrul Memorandumului părțile vor opera un schimb de experiență, vor efectua cantonamente ale echipelor naționale la diverse tipuri de sport și vor participa la diferite manifestări care promovează modul de viață sănătos. Memorandumul va fi valabil pe parcursul actualului ciclu olimpic, care se va încheia cu Jocurile Olimpice 2020 la Tokio.

Precizăm că Mihai Covaliu a sosit prima oară la Chișinău în calitate de șef al CNOS al României, pe care îl conduce din noiembrie 2016. Omologul lui, Nicolae Juravschi, a fost reales în funcția de șef al CNOS al Moldovei anul trecut, pentru a cincea oară. Ambii funcționari sînt campioni olimpici. Juravschi este dublu campion olimpic în proba de canoe în 1988, iar Mihai Covaliu a cîștigat medalia de aur la scrimă în 2008.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CNOS , sport , Nicolae Juravschi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.