21 decembrie 2015, 15:03 Sport views 9676
Constantin Ţuţu şi-a apărat centura campion mondial al K-1 (Video)
21 decembrie 2015, 15:03 Sport views 9676

Constantin Ţuţu şi-a apărat centura campion mondial al K-1 (Video)

Luptătorul Constantin Ţuţu rămâne campion mondial al K-1, în categoria de 85 de kilograme, în versiunea KOK. Sportivul moldovean l-a învins aseară pe ucraineanul Igor Lyapin, în cadrul ultimei gale KOK din acest an. Toţi sportivii noştri, care au evoluat la Gala de la Chişinău, au obţinut victorii.

Constantin Ţuţu l-a întâlnit pe Igor Lyapin în cel mai aşteptat duel al serii la Gala KOK de la Chişinău. În runda secundă, luptătorul moldovean l-a trimis pe cel ucrainean de două ori pe podea. Lyapin a rezistat şi a terminat în picioare partida.Ţuţu a câştigat la puncte, apărându-şi astfel centura de campion mondial la K-1, în categoria de 85 de kilograme, în versiunea KOK.

"Am ştiut aproximativ că va fi aşa o luptă grea şi vor fi toate cele 5 runde. Pentru asta m-am pregătit intensiv. M-am străduit din toate puterile ca să arăt o luptă frumoasă şi aici acasă nu pot să pierd", a declarat Constantin Ţuţu.

"Eu ştiu că mă voi antrena mai bine pentru a evita asemenea cazuri. Acesta este sport, se mai întâmplă. Voi trage concluzii", a spus luptătorul Igor Lyapin.

Iar moldoveanul Sergiu Morari a câştigat piramida în categoria de 77 de kilograme. Luptătorul nostru l-a bătut, în semifinală, pe un sportiv olandez, iar în finală l-a învins pe un adversar din Estonia.

"Ca orice luptă eu nu am dat pas înapoi, m-am străduit să câştig. Am încercat în unele momente să-l înving. Azi e ziua de naştere a prietenului nostru Stefan Cîrlig şi această victorie o dedic lui, soţiei mele şi părinţilor mei", a explicat Morari.

Luptătorul K-1 din Ucraina, Pavel Juravliov, l-a făcut knockout pe marocanul Noah Chahboune într-un super-fight.

"Nu am vrut să mă grăbesc, pentru că nu ştiam la ce să mă aştept de la adversarul meu. Nu ştiam cum va proceda. De aceea, totul s-a terminat în runda a treia", a spus Juravliov.

Unul dintre cei mai promiţători luptători K-1 din Moldova, Stanislav Reniţă, a disputat un super-fight cu scântei în faţa lui Issam Laazibi. Olandezul i-a spart arcada lui Reniţă, dar acesta a rezistat şi a câştigat la puncte.

"A fost un luptător destul de experimentat, dar am făcut tot posibilul să închei anul cu succes. A fost un an greu, dar am făcut tot posibilul să câştig lupta", a precizat Reniţă.

La Gala K.O.K. s-a desfăşurat şi o partidă între fete. Moldoveanca Nadejda Canţîra obţinut victoria în duelul cu ucraineanca Anastasia Kulinici.

În afară de meciurile K-1, a avut loc şi o luptă conform regulilor MMA. În prima rundă, Vladislav Popovschi l-a trimis în knockout pe africanul Aboubacar.

Ultima Gala KOK din acest an a fost una superbă pentru sportivii moldoveni. Luptătorii noştri au obţinut doar victorii în cele 12 partide disputate.

"Au fost lupte frumoase, lupte incendiare după cum am promis. Dacă nu a pierdut niciun moldovean, înseamnă că ai noştri au fost foarte pregătiţi, motivaţi, sunt acasă, e sfârşit de an şi sala e plină", a conchis preşedintele FEA, Dorin Damir.

Următoarea Gala K-1 de la Chişinău va avea loc în luna aprilie a anului viitor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

campion , kickboxing , lupta , Constantin Țuțu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.