20 octombrie 2015, 12:40 Sport views 5966
Ştefan Stoica rămîne la naţionala Moldovei
20 octombrie 2015, 12:40 Sport views 5966

Ştefan Stoica rămîne la naţionala Moldovei

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu, susţine că nu caută alt antrenor şi că după meciul amical cu Azerbaidjan va prelungi contractul cu selecţionerul actual.

Ştefan Stoica a preluat naţionala Moldovei la sfîrșitul lunii septembrie. Cu acesta pe banca tehnică, "tricolorii" au suferit înfrîngeri în ultimele două partide din preliminariile EURO 2016, cu Rusia şi Suedia. Chiar şi aşa, preşedintele federaţiei de fotbal, Pavel Cebanu se declară mulţumit de antrenorul romîn.

"Vorbind cu băieţii şi cu lucrătorii, el a fost primit de băieţi. Lor le plac antrenamentele cu el, cum vorbeşte cu ei. Aşa că dacă o să aibă dorinţă, eu cred că noi o să prelungim contractul cu domnul Stoica. Noi nu căutăm şi nici nu am căutat. La noi tot timpul omul care lucrează are toată încrederea noastră. Nu căutăm niciun candidat", a declarat Pavel Ciobanu.

După ce a preluat selecţionata, Ştefan Stoica a surprins, convocînd la naţionalăjucători de la Petrocub Hînceşti sau Saxan.

"Mie îmi place maniera lui, că este curajos, nu îi este frică. Chiar după meciul cu Rusia care lumea îl socoate bun, chiar dacă am pierdut, cu 2-1, băieţii au luptat. El a făcut iar şapte schimbări. Asta arată că el este curajos şi nu îi este frică. Pune tineri, le dă şansă şi asta ne face optimişti", a mai spus Ciobanu.

În luna noiembrie, Moldova va juca ultimul meci din acest an. "Tricolorii" vor întîlni Azerbaidjan într-un amical şi vor încerca să obţină prima victoriedupă o pauză de un an şi jumătate.

"Domnul Stoica mai are încă un meci amical de care depinde, nu că soarta lui, dar vom face bilanţul anului. Nu jucăm cu Rusia, nu cu Suedia sau Austria. Jucăm cu Azerbaidjan, chiar dacă este în ascensiune. Pentru noi o să fie interesant la ce nivel sîntem. Acum, la acest meci nu trebuie de făcut experimente, dar trebuie de pus cea mai bună echipă", a declarat preşedintele FMF, Pavel Ciobanu.

Pe lîngă selecţionata Moldovei, Ştefan Stoica pregăteşte în paralel şi echipa Zimbru, care se află pe locul trei în campionat. În cariera sa de antrenor, Stoica a obţinut cele mai mari performanţe cu Milsami. Alături de gruparea din Orhei, romînul de 48 de ani a cîştigat medaliile de bronz în Divizia Naţională şi a ajuns pînă în turul trei preliminar al Ligii Europei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

fotbal , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
6905 locuitori

Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.