05 iunie 2015, 11:30 Sport views 6906
Probele la care vor concura sportivii moldoveni
Foto: facebook.com
05 iunie 2015, 11:30 Sport views 6906

Probele la care vor concura sportivii moldoveni

Peste 90 de sportivi vor reprezenta Republica Moldova la prima ediție a Jocurilor Europene, care se va desfășura la Baku, capitala Republicii Azerbaidjan, în perioada 12-28 iunie 2015, informează NOI.md.

Sportivii noștri vor lua parte la 12 discipline sportive: înot, atletism, canoe, box, lupte, sambo, tir, tir cu arcul, taekwondo, scrimă, ciclism și judo, iar pentru fiecare medalie cîștigată aceștia vor fi remunerați cu o sumă bănească.

Astfel, în urma aprobării Guvernului, sportivii moldoveni care se vor întoarce acasă cu medalii de aur vor primii cîte un premiu în valoare de 200 de mii de lei. Pentru medalia de argint premiul va fi de 160 de mii de lei, iar pentru bronz – 120 de mii de lei.

Aceasta va fi cea mai mare delegație a Republicii Moldova din istoria participărilor la evenimentele olimpice. Jocurile Europene de la Baku le vor oferi sportivilor posibilitatea de a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , sport , jocuri , Azerbaidjan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.