|
Foto: sporter.md |
Canotorii moldoveni se antrenează în Bulgaria
Cei mai buni canotori moldoveni au plecat pe iarnă în Bulgaria. Cantonamentele se desfăţoară la baza Olimpică din oraşul Kârdjali, unde se vor afla timp de 3 luni. La antrenamente vor participa şi naţionalele Bulgariei, Macedoniei şi Serbiei.
Acum 30 de ani, la baza Olimpică din Bulgaria, s-au antrenat viitorii dubli campioni olimpici Nicolae Juravschi şi Victor Reneischi. Anume la Kârdjali, tandemul moldo-belarus se antrena foarte mult pentru cele mai importante regate. Exemplul lui Juravschi şi Reneischi este urmat după 30 de ani de cei mai buni canotori moldoveni în frunte cu Serghei Tarnovschi, căruia îi prezic că va fi succesorul lui Juravschi. De pregătirea lui Tarnovschi se ocupă fostul antrenor al preşedintelui comitetului olimpic Alexandr Kirpicenko. Acum un an, Juravschi a venit cu iniţiativa de a-l naturaliza pe canotorul ucrainean de 17 ani Serghei Tarnovschi care peste jumătate de an a devenit campion la Olimpiada de juniori de la Nanjing.
În afară de Serghei Tarnovschi, la baza Olimpică de la Kârdjali se vor antrena încă 6 canotori moldoveni. Aceştia îi vor avea ca parteneri pe sportivi din Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Cele 4 naţionale se vor antrena 3 luni.
Federaţia naţională va cheltui 600 de mii de lei pentru cantonamentele din Bulgaria. Spre deosebire de Kârdjali, la Chişinău nu există baze mari de antrenamente pentru canotori.
Canotorii moldoveni vor putea să obţină cote olimpice numai în luna august la campionatul mondial de la Milano. Iar în iunie, naţionala va lupta pentru medalii la prima Olimpiadă Europeană de la Baku.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1670
- Populația:
- 3516 locuitori
Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.
Comentarii
(0)