10 octombrie 2014, 11:58 Caleidoscop views 33332
10 octombrie 2014, 11:58 Caleidoscop views 33332

Descoperirea uluitoare care va rescrie radical istoria lumii

Foto: topnews.ru

O copie a unei hărți care datează de acum 600 de ani descoperită într-un anticariat ar putea dovedi că nu Cristofor Columb, ci chinezii, au descoperit continentul american, susține un istoric britanic.

Istoricul britanic Gavin Menzies susține în cea mai recentă carte a sa că Lumea Nouă a fost descoperită de chinezi înaintea lui Cristofor Columb. Dovada lui Menzies este o copie a unei cărți din 1418 realizată de amiralul chinez Zheng He, ce pare să prezinte continentul american în detaliu, scrie Daily Mail.

Potrivit lui Menzies, admiralul Zheng He a cartografiat emisfera vestică cu șapte decenii înainte ca Cristofor Columb să ajung pe continentul american.

"Relatările potrivit cărora Columb a descoperit America reprezintă fantezie pură, povești de adormit copiii", susține istoricul britanic.

Gavin Menzies mai susține că o flotă impresionantă de vase chinezești, aflată sub comanda lui Zheng He, a navigat în jurul continentuli sud-american cu 100 de ani înainte ca Ferdinand Magellan să facă acest lucru.

Menzies nu are o pregătire formală de istoric și nici măcar o diplomă de facultate, fiind militar pe submarin în Marina Regală Britanică în tinerețe. Cu toate astea, a publicat pînă acum alte trei cărți, de pe urma cărora a obținut milioane de dolari, și și-a transformat locuința din Londra într-un institut de cercetare, avînd șase asistenți angajați.

Comunitatea academică îl privește însă cu scepticism, el fiind catalogat de unii cercetători drept un pseudo-istoric.

Sursa: www.realitatea.net

Cuvinte cheie:

istoria , harta , SUA

Comentarii

 (1)
  • #1 Resident Răspunde Citează selecţia
    40 тысяч лет назад? Серьёзно? Или ошибочка в расчётах вышла?:)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1656
Populația:
15395 locuitori

Durleşti este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 15395 de oameni. Orașul Durlești a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.