Teribila profeţie din Vechiul Testament stîrneşte panică
Foto: jurnalul.ro |
"Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine". Acesta este pasajul profetic din Cartea lui Isaia, capitolul 17. Mai multe bloguri fundamentaliste creştine susţin că textul biblic este pe cale să se împlinească, scrie Time. "Sfîrşitul este aproape", titrează unul dintre bloguri.
Conflictul din Siria a revenit în actualitate, după ce Statele Unite şi aliaţii săi au în vedere o posibilă intervenţie militară, în urma atacului cu arme chimice, care a dus la numeroase victime în rîndul populaţiei.
Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini.
Potrivit unor bloguri creştine, un fragment din Vechiul Testament vorbeşte exact despre acest subiect. Este vorba despre un citat din Cartea lui Isaia, capitolul 17: "Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine".
Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. "Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni", spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.
Capitolul 17 din Isaia nu este singurul in care Siria este mentionata in Biblie. Iisus insusi nu a calatorit, probabil, niciodata in Siria moderna, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider crestin, a fost convertit la crestinism in afara Damascului.
Pe de alta parte, biserica din Antiohia, Siria (un oras aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii crestini care au fugit de persecutie din Ierusalim, dupa ce Stefan, primul martir al crestinismului, a fost omorat cu pietre.
Regiunea siriana a dat nastere primilor teologi ai crestinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gura de Aur, contemporan cu Augustin si Ioan din Damasc.
Sursa: jurnalul.ro
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1901
- Populația:
- 57 locuitori
Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.
Comentarii
(2)