22 octombrie 2024, 11:00 Caleidoscop views 849
UE a răspuns dacă țările ar trebui să organizeze referendumuri privind aderarea la Uniunea Europeană
22 octombrie 2024, 11:00 Caleidoscop views 849

UE a răspuns dacă țările ar trebui să organizeze referendumuri privind aderarea la Uniunea Europeană

După referendumul din Republica Moldova, care s-a încheiat cu o diferență minimă de voturi între „pro” și „contra” introducerii modificărilor la Constituție în vederea aderării la UE, Comisia Europeană a comentat dacă țările care doresc să adere la Uniune merită să organizeze referendumuri similare.

Despre acest lucru a declarat luni purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene, Eric Mamer, în cadrul unui briefing, anunță Европейская правда.

Jurnalistul i-a cerut lui Mamer să evalueze Comisia deoarece, potrivit reprezentantului mass-media, practica arată că, adesea, organizarea unor astfel de referendumuri poate duce la rezultate neașteptate.

„Aceasta este o întrebare la care nu se poate răspunde în termeni generali. Cred că fiecare țară trebuie să decidă ce este mai bine pentru ea într-un context foarte concret”, a declarat purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene.

„Un lucru care, cred eu, este absolut clar este că trebuie să putem continua să organizăm alegeri și referendumuri într-o lume democratică. Acțiunile noastre trebuie să garanteze că aceste alegeri și referendumuri să aibă loc și în continuare în condiții favorabile”, a adăugat purtătorul de cuvînt.

UE nu a comentat încă oficial rezultatele referendumului și ale primului tur de scrutin din Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

UE , referendum , aderare la UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.