19 iulie 2013, 10:37 Caleidoscop views 8348
19 iulie 2013, 10:37 Caleidoscop views 8348

Moment istoric în SUA. Oraşul Detroit şi-a declarat falimentul


Foto: gandul.info

Detroit devine cel mai mare oraş din istoria Statelor Unite ale Americii (SUA) care şi-a declarat falimentul, informează USA Today.

Kevin Orr, un expert în acest domeniu, a fost angajat de către guvernatorul statului Michigan în luna martie a acestui an pentru a salva oraşul american. Joi, el a înmînat instanţei documentele necesare pentru declararea falimentului.

Se crede că deficitul bugetului local este de peste 380 de milioane de dolari. Datoria publică este estimată la circa 17 - 20 de miliarde de dolairi.

Oficialii din Detroit, cel mai mare oraş din statul Michigan, analizau luna trecută posibilitatea de a achita datoriile acumulate prin scoaterea la vînzare a unor opere de artă expuse la unul dintre cele mai prestigioase muzee americane, Detroit Institute of Arts.

Detroit, odată al patrulea cel mai populat oraş din SUA, a pierdut, în perioada 2000 - 2010, circa 250.000 de locuitori. Dacă în anii 1950 aici trăiau 1,8 milioane de americani, în prezent numărul lor abia dacă depăşeşte 700.000 de persoane.

Anul trecut, un alt mare oraş din SUA îşi declara falimentul. Stockton, aflat în statul California, cu o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori, devenea la acea dată cel mai mare oraş american aflat în această situaţie.

 

Sursa: gandul.info

Cuvinte cheie:

SUA , faliment , datorii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.