|
Autorizaţia de filmare și fotografiere pe Aeroportul Internaţional Chişinău - ce trebuie să știți
Aeroportul Internaţional Chişinău (AIC) a deschis un centru de deservire complexă a tuturor solicitanţilor care doresc să obţină autorizaţia de a filma/fotografia la Aeroportul Chişinău.
În vederea prestării serviciilor complexe, este percepută taxa în avans pentru filmare/fotografiere. Plata în cauză trebuie să fie achitată integral cu, cel puţin, două (2) zile lucrătoare anterior dăţii filmării propriu-zise.
Tarifele indicate mai jos sînt stabilite pentru o sesiune de filmare/fotografiere cu o durată maximă de 2 ore, pentru un interval al activităţii de la orele 08:00 pînă la 17:00, cu excepţia zilelor de sîmbătă şi duminică.
-Zonele cu acces limitat: Filmare/fotografiere comercială - 3120 lei ( TVA inclus) pentru o sesiune.
-Zona cu acces nelimitat: Filmare/fotografiere comercială - 1080 ( TVA inclus) pentru o sesiune.
Pentru mass-media aceste servicii sînt gratuite.
Utilizarea imaginilor şi logo-urilor AIC pentru materiale de marketing din filme sau imagini trebuie să fie aprobată de către Aeroportul Internaţional Chişinău.
AIC îşi rezervă dreptul de a-şi retrage autorizaţia acordată şi a opri şedinţele de filmare sau fotografiere în orice moment, fără a invoca vreun motiv oarecare şi toate persoanele implicate vor fi rugate să părăsească imediat zonele aeroportuare vizate. Aeroportul Internaţional Chişinău nu va purta răspundere pentru pierderile de orice gen, inclusiv cele financiare, ale oricărei companii sau persoane fizice.
În cazul anulării şedinţei de filmare/fotografiere de către solicitant, suma achitată Aeroportului Internaţional Chişinău nu va fi rambursată.
AIC îşi rezervă dreptul de a opera oricînd modificări şi completări vizavi de oricare dintre taxe şi/sau aceste Termene şi Condiţii, fără notificări prealabile.
Puteţi solicita permisiunea de a filma şi fotografia oriunde în Aeroport, cu excepţia următoarelor locaţii:
- Pista de decolare/aterizare
- Zona de procesare a bagajelor
- Turnul de control
- Zona de dinaintea controlului de frontieră în Sala de plecări
- Punctele de control de frontieră/vamal
- Drumul de acces pe perimetrul aeroportuar
- Punctele de control de securitate.
Echipei de fimare/fotografiere i se va permite accesul pe teritoriului Aeroportului, doar în cazul cînd personalul solicitantului nu va depăşi numărul de 6 persoane. Personalul solicitantului este responsabil pentru propria securitate în Aeroport şi trebuie să asigure securitatea tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Aeroportului.
Toţi membrii echipei de filmare sau fotografiere trebuie să fie întotdeauna în posesia permiselor lor de vizitatori, purtate la un loc vizibil, ori de cîte ori se află în zonele Aeroportului cu acces limitat.
Orice persoană considerată ca fiind o ameninţare pentru toţi acei care se află pe teritoriul Aeroportului va părăsi imediat acest teritoriu, fiind însoţită de personalul vizat. Utilizarea substanţelor explozibile şi pirotehnice în Aeroport şi teritoriile aferente este strict interzisă.
Solicitanţii care au primit autorizaţia de a filma/fotografia trebuie să se asigure că nu vor spori nivelul de poluare fonică sau alt gen de poluare care ar putea cauza deranj persoanelor care se află în Aeroport or pe teritoriile adiacente.
Cererile pentru accesul zonele cu acces limitat trebuie depuse cu cel puţin 5 şi, respectiv, 7 zile (cu excepţia zilelor de sîmbătă, duminică şi a sărbătorilor publice), înaintea zilei filmărilor/fotografierii propriu-zise.
Cererile la care nu se vor anexa informaţiile/documentele solicitate vor fi considerate incomplete şi nu vor fi procesate.
Aplicanţii care solicită utilizarea cascadoriilor periculoase şi complicate trebuie să remită, împreună cu cererea, o descriere şi un plan de acţiune detaliate, precum şi aprobările de rigoare ale autorităţilor relevante.
Aeroportul Internaţional Chişinău va contacta doar solicitanţii care au obţinut permisiunea de filmare/fotografiere.
Autorizaţia în cauză va fi valabilă doar după achitarea plăţii corespunzătoare în favoarea Aeroportului Internaţional Chişinău, prin intermediul subdiviziunii financiare.
Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1847
- Populația:
- 1393 locuitori
Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.
Comentarii
(0)