18 iunie 2023, 12:30 Caleidoscop views 19399
18 iunie 2023, 12:30 Caleidoscop views 19399

Bărbații sînt copii pînă la 43 de ani


Foto: rol.ro

Creierii bărbaţilor se maturizează la vîrsta de 43 de ani, adică cu 11 ani mai tîrziu decît cei ai femeilor, sugerează un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

Studiul confirmă teoriile anterioare care susţineau că bărbaţii se maturizează mai tîrziu decît femeile. Mai mult, în studiu, s-a constatat că exista o probabilitate de două ori mai mare în rîndul bărbaţilor ca ei să se descrie drept imaturi, comparativ cu femeile. Astfel, unul din patru bărbaţi intervievaţi a declarat că este imatur. 

Pe de altă parte, în timpul cercetării s-a constatat şi că trei din zece femei au întrerupt relaţii amoroase declarînd că nu mai aveau răbdare să se confrunte cu actele imature ale partenerilor. În acelaşi timp, opt din zece femei au declarat că ele cred că bărbaţii „nu vor înceta niciodată să se comporte ca nişte copii”. De asemenea, printre actele copilăreşti specifice bărbaţilor imaturi, femeile au enumerat: flatularea intenţionată, rîgîiturile, consumul alimentelor de tip fast food în timpul nopţii şi pasiunea pentru jocurile video. 

Totodată, rezultatele studiului au reliefat şi că 46% dintre participante au fost implicate în relaţii în care avem sentimentul că sînt nevoite să îşi îngrijească partenerii ce pe nişte copii. Femeie au declarat că în medie erau nevoite să le ceară partenerilor să se comporte potrivit vîrstei lor, de aproximativ 14 ori pe an, adică mai des de o dată pe lună. 

Pe lîngă problemele legate de imaturitate, femeile au declarat că partenerii lor aveau probleme de comunicare. Un sfert dintre ele îşi doreau ca partenerii lor să vorbească despre ceea ce simt. În acest context, femeile simţeau că ele sînt nevoite să ia cele mai grele decizii.

Şi totuşi, cum reuşesc cuplurile să treacă peste aceste diferenţe?

Potrivit rezultatelor din studiu, 40% dintre oameni au declarat că ei văd imaturitatea ca pe o componentă importantă care ajută la menţinerea unei relaţii amuzante. Mai mult, 33% dintre subiecţi au adăugat că imaturitatea ajută la crearea unei legături speciale cu copiii. 

De asemenea, pe baza declaraţiilor făcute de femei, în studiu au fost listat topul obiceiurilor care denotă imaturitatea bărbaţilor:

1. Obiceiul de a crede că rîgîitul și propria flatulare este amuzantă;

2. Consumul de alimente de tip fast food la 2:00am

3. Practicatul jocurilor video;

4. Condusul cu viteză sau întrecerile cu maşini;

5. Obiceiul de a chicoti atunci cînd cineva vorbeşte urît;

6. Condusul cu muzica dată tare;

7. Obiceiul de a face glume proaste;

8. Dorinţa de a obţine scorul cel mai mare atunci cînd se joacă jocuri video alături de copii;

9. Obiceiul de a nu vorbi în timpul unei „discuţii” în cuplu;

10. Incapacitatea de a găti mîncăruri simple;

11. Repetarea aceloraşi glume de fiecare dată cînd ies cu prietenii;

12. Incapacitatea de a purta discuţii ample sau de a vorbi despre ei;

13. Obiceiul de a evita cititul cărţilor;

14. Dansul prostesc;

15. Necesitatea de a apela la mame petru a le spăla hainele;

16. Necesitatea de a apela la mame pentru a le pregăti masa;

17. Obiceiul de a purta pantofi sport în club;

18. Deţinerea unui skateboard sau a unui BMX;

19. Obiceiul de a nu consuma legume;

20. Schimbarea frecventă locurilor de muncă.

 

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

studiu , copii , barbați , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.