12 iunie 2014, 10:36 Caleidoscop views 16960
12 iunie 2014, 10:36 Caleidoscop views 16960

Fotografia publicată de NASA va afecta viaţa oamenilor de pe Terra


Foto: antena3.ro

Un observator al NASA a depistat o gaură coronală în zona de atmosferă a Soarelui. Pe înregistrarea video realizată de Solar Dymanics Observator, care aparține Agenției spațiale americane (NASA), se observă ceva care poate fi catalogat drept o gaură.

În realitate, este vorba de o gaură coronală, adică o zonă „rece” în atmosfera astrului. Dincolo însă de aspectul estetic al imaginilor realizate cu raze X, găurile coronale provoacă pierderi din materia Soarelui și, prin urmare, vînturi solare foarte puternice, ale căror curenți de particule călătoresc în întreg sistemul solar și „atacă” Pămîntul nostru.

In general, aceste vînturi de particule se află la originea celor mai frumoase și încîntătoare aurori boreale. Uneori însă, aceste furtuni electromagnetice determină mari pene de curent și perturbă comunicațiile prin satelit, scrie incomemagazine.ro.

Cuvinte cheie:

Pamint , viata , NASA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.