Căsătoria îi face pe oameni mai fericiţi decît salariul sau copiii
Foto: rtv.net |
Căsătoria îi face pe oameni mai fericiţi decît un salariu mare, credinţele religioase sau chiar copiii, conform unui studiu publicat de Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie, informează publicaţia The Daily Telegraph.
Un sfert dintre oamenii din Anglia şi din Ţara Galilor sînt singuri. În acest context, conform ONS, căsătoria este considerată de 20 de ori mai importantă pentru bunăstarea unei persoane decît salariul cîştigat şi de 13 ani mai importantă decît proprietatea unei locuinţe.
În plus, conform statisticilor, venirea pe lume a unui copil aproape că nu are niciun fel de impact asupra fericirii de zi cu zi a unei persoane, dar îi face pe părinţi să se simtă mai "merituoşi".
Studiul realizat de ONS se bazează pe intervievarea a 165.000 de persoane care au fost rugate să-şi acorde calificative în ceea ce priveşte nivelul de satisfacţie al vieţii, dacă viaţa lor merită trăită, cît de fericiţi şi respectiv cît de anxioşi se simt.
Astfel, pentru prima oară ONS a folosit aceste date adunate pentru a realiza un clasament al importanţei diferiţilor factori pentru starea de fericire şi bunăstare. Sănătatea şi un loc de muncă reprezintă cei mai importanţi doi factori din acest clasament, fiind urmaţi imediat de căsătorie sau de parteneriatul civil.
Pe o scară de la 0 la 10 persoanele căsătorite sînt în medie cu 0,14 puncte mai fericite decît cele care trăiesc în concubinaj, cu 0,3 puncte mai fericite decît persoanele singure şi cu 0,4 puncte mai fericite decît persoanele divorţate.
Studiul a avut şi unele concluzii ce pot fi considerate surprinzătoare. Astfel, persoanele cu studii superioare sînt în mod semnificativ mai anxioase decît cele care nu au studii superioare. La fel, se confirmă şi faptul că banii nu aduc fericirea, cel puţin în Marea Britanie, unde cei 10% dintre britanici cu cele mai mari cîştiguri financiare sînt şi mult mai anxioşi decît cei care cîştigă mai puţin decît ei.
Sursa: agerpres.ro
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1570
- Populația:
- 1401 locuitori
Lopatnic este un sat şi comună din raionul Edineţ. Lopatnic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Lopatnic este aşezat în partea de nord-vest a Republicii Moldova pe malul rîului Prut, la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Lopatnic din ținutul Hotin este menţionat pentru prima dată într-un document din 29 iunie 1570, cu denumirea de Lopatinți.
Comentarii
(0)