23 mai 2014, 14:34 Caleidoscop views 14586
23 mai 2014, 14:34 Caleidoscop views 14586

Cum ar arăta New York-ul pe celelate planete


Foto: infoniac.ru

Panorama New York-ului este una dintre cele mai cunoscute din lume. Un artist a realizat un experiment pentru a sesiza dacă orașul ar mai fi atît de iconic și pe alte planete. 

Nickolay Lamm din Manhattan a realizat un set de fotografii prin care arată cum ar arăta New York-ul dacă ar fi pe alte planete din sistemul solar, informează Daily Mail.

Pe Mercur, New York City ar fi acoperit de întuneric din cauza soarelui puternic.

Pe Venus, orașul ar fi sufocat de un nor de sulf și dioxid de carbon, în timp ce planeta ar fi prea fierbinte pentru rîuri și oceane.

Pe Marte, lipsa aerului și a apei ar duce la ruginirea clădirilor din metal. Vînturile puternice ar acoperi întregul oraș într-un strat de praf.

Atmosfera de pe Saturn ar dizolva suprafața Statuii Libertății, ducînd la descompunerea monumentului. Orașul ar fi acoperit de nori crem, datorită cantităților impresionante de hidrogen.

Fiindcă Jupiter este o planetă de gaz, New York-ul ar pluti la 100 de km deasupra suprafeței planetei, printre norii de amoniac și sulf. Orașul s-ar confrunta cu furtuni violente și ceață galbenă.

Vînturile de pe Uranus, mai puternice decît orice uragan găsit pe Pămînt, ar distruge instantaneu Statuia Libertății și ar putea șterge cele mai multe dintre clădirile orașului.

Atmosfera de pe Neptun ar face ca orașul să capete o tentă de apocalipsă, cu nori negri și vînturi puternice.

Nickolay Lamm a vrut să le reamintească oamenilor “cît de norocoși suntem să fie de viață pe Pămînt”, deoarece condițiile sînt perfecte pentru a susține viața, ceea ce ar fi imposibil oriunde în altă parte.

 

Sursa: infoniac.ru

Cuvinte cheie:

cosmos , Planete , New York

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.