|
Foto: facebook.com |
Vlah: Noi trebuie să redirecționăm fondurile de la sporirea înarmării către scopuri pașnice. Opinie
Dialogul trebuie să înlocuiască acțiunile militare, iar liderii să găsească o modalitate de a redirecționa fondurile de la sporirea înarmării către protecția mediului, dezvoltarea educației și sănătății.
Această opinie a fost exprimată de liderul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, în cadrul întrevederii cu Excelența Sa, dl Kent Doyle Logsdon, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, la care a participat și dl Scott Hocklander, Șeful Agenției USAID în Moldova, transmite Noi.md.
În cadrul discuției, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evenimentele din țara vecină, la efectele acțiunilor militare și sancțiunilor asupra situației social-economice din Republica Moldova. În particular, a fost discutată criza refugiaților din zonele de război.
Bașcanul a informat Excelența Sa despre evoluția proceselor în construcția Hub-ului Digital IT. Proiectul este implementat cu sprijinul Agenției USAID și al Guvernului Suediei.
”Suntem foarte îngrijorați de evenimentele în țara vecină. De asemenea, suntem alarmați că lumea este împărțită în două tabere, în care crește nivelul de ură reciprocă. În ultimii ani, economiile puternice ale lumii au investit excesiv în dezvoltarea și producția de arme și nu au dedicat suficient timp dezvoltării dialogului. Ne este frică, că acum se vor lua decizii pentru creșterea în continuare a investițiilor în arme, iar acest lucru nu va contribui la îmbunătățirea dialogului și la creșterea nivelului de încredere reciprocă. Rugăm liderii țărilor puternice ale lumii să țină cont de faptul că deciziile lor ne afectează, și națiunile mici ca noi sunt profund îngrijorate. Sperăm că în următoarele zile dialogul va înlocui acțiunile militare și că liderii vor găsi o modalitate să redirecționeze fondurile de la sporirea înarmării către protecția mediului, dezvoltarea educației și sănătății. Avem nevoie de ajutorul partenerilor de dezvoltare pentru a asigura o existență decentă refugiaților și integrarea lor ulterioară în procesele noastre economice", a menționat Irina Vlah în cadrul întrevederii.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1482
- Populația:
- 282 locuitori
Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.
Comentarii
(0)