23 februarie 2024, 15:30 Caleidoscop views 2766
Beneficiile ceaiului de păpădie pentru sănătate. Rădăcina face minuni
Foto: bazaar.ru
23 februarie 2024, 15:30 Caleidoscop views 2766

Beneficiile ceaiului de păpădie pentru sănătate. Rădăcina face minuni

Ceaiul de păpădie este cunoscut pentru reducerea balonării, detoxifierea ficatului dar și pentru calmarea afecțiunilor digestive, transmite moldovenii.md cu referire la dcnews.ro.

Reduce balonarea

Dacă vă simțiți balonat, ceaiul de păpădie vă poate ajuta, deoarece acționează ca un diuretic. 

Ajută la detoxifierea ficatului

Rădăcina de păpădie a fost de multă vreme considerată un „tonic hepatic” în medicina populară. Studiile preliminare sugerează că acest lucru se datorează, în mare parte, capacității sale de a crește fluxul de bilă.

Ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea ajuta la detoxifierea ficatului, poate ajuta la problemele pielii și ochilor și ameliorează simptomele bolii hepatice. Un studiu din 2017 sugerează că polizaharidele din păpădie pot fi într-adevăr benefice pentru funcționarea ficatului.

Pierderea în greutate

Un studiu recent coreean sugerează că păpădia ar putea avea efecte similare asupra organismului ca medicamentul pentru pierderea în greutate Orlistat, care acționează prin inhibarea lipazei pancreatice, o enzimă eliberată în timpul digestiei pentru a descompune grăsimile.

Testarea impactului extractului de păpădie a dezvăluit rezultate similare, determinând cercetătorii să recomande studii suplimentare asupra posibilelor efecte anti-obezitate ale păpădiei.

Ceaiul de păpădie poate calma afecțiunile digestive

Ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive asupra sistemului tău digestiv, deși multe dintre dovezi sunt anecdotice. În trecut, a fost folosit pentru a îmbunătăți apetitul și pentru a calma afecțiunile digestive minore.

Sursa: www.dcnews.ro

Cuvinte cheie:

ceai , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.