25 martie 2023, 14:30 Caleidoscop views 16096
25 martie 2023, 14:30 Caleidoscop views 16096

Cum afectează vîrsta percepția timpului

Biologul american Robert Sotran a realizat un experiment cu o durată de 45 de ani pentru a afla cum se schimbă cu vîrsta percepția timpului, relatează mir24.tv.

Omul de știință de-a lungul anilor în fiecare zi măsura tensiunea arterială, temperatura, ritmul cardiac, precum și percepția subiectivă a vitezei de curgere a timpului, iar toate rezultatele le înregistra. Cu cît înainta în vîrstă, cu atît mai exacte deveneau evaluările sale. Părea că timpul puțin cîte puțin se accelerează. Cel mai bun sfat pentru cei care sînt preocupați de percepția timpului este de a încerca să-și diversifice viața, a petrece mai puțin timp cu lucrurile de rutină și să caute noi impresii despre lume și  viață.

Cuvinte cheie:

studiu , om , timp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.