07 martie 2015, 11:05 Caleidoscop views 31802
07 martie 2015, 11:05 Caleidoscop views 31802

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

Triunghiul Bermudelor continuă să fascineze imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale. Dar nu este singurul loc din lume unde au avut loc dispariţii misterioase. Şi în România există un loc straniu unde au dispărut fără urmă zeci de oameni împreună cu navele sau avioanele în care se aflau, scrie libertatea.ro.

Povestiri uluitoare despre dispariţii care nu pot fi explicate sînt legate de Marea Neagră. Pescarii turci au fost primii care au răspîndit zvonurile legate de “Vîrtejul morţii”, atît de puternic încît putea să scufunde corăbii grele de cîteva tone. Cele mai multe dispariţii se pare că au avut loc la numai 45 de kilometri depărtare de Sulina, în apropiere de Insula Şerpilor. Locul era temut şi de corăbierii ruşi care povesteau, încă din secolele XIII – XIV, despre vîltoarea de ape albe care înghite tot ce îi iese în cale, pînă şi stolurile de păsări care zburau pe deasupra.

Cercetătorii ruşi şi ucraineni au încercat să studieze acest fenomen şi au ajuns la concluzia că, în zona respectivă, există o anomalie magnetică.

Informaţiile au ieşit la iveală cînd au fost citite o parte din dosarele fostei armate roşii. În luna mai 1944, un crucişător rusesc a dispărut la sud de Crimeea, în plină zi, în apele mării. Incidentul a fost relatat de comandantul unei alte nave care însoţea vasul de război. El a declarat că o ceaţă neagră, străbătută de fulgere verzi, a învăluit crucişătorul Ţiolkovski şi, de atunci, nu l-a mai văzut. În decembrie 1945, au dispărut în aceeaşi regiune cinci bombardiere ruseşti. Ultimele transmisiuni ale piloţilor vorbesc despre o ceaţă groasă care le-a afectat ecranele de la bord. Dar, poate că cea mai stranie întîmplare din apele Mării Negre este dispariţia a 80 de oameni care lucrau pe o platformă petrolieră, în anul 1991. Colegii de pe ţărm au încercat în repetate rînduri să ia legătura cu ei, dar nu au primit niciun răspuns. Peste cîteva ore, o escadrilă militară a descoperit platforma plutind în derivă, pustie, de parcă toţi oamenii ar fi fost nevoiţi să plece în mare grabă. Misterul dispariţiei lor nu a fost elucidat nici pînă azi.
Dispariţiile din Marea Neagră rămîn la fel de misterioase ca şi cele din Triunghiul Bermudelor, din Marea Sargaselor.


Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.