16 decembrie 2012, 10:15 Caleidoscop views 14427
16 decembrie 2012, 10:15 Caleidoscop views 14427

Un meteorit a căzut în Marea Neagră provocînd panică în Turcia

Un meteorit, de dimensiuni nu prea mari, a căzut în largul coastei Turciei, locuitorii oraşului din apropierea căruia a avut loc evenimentul l-au considerat un semn prevestitor al "sfîrşitului lumii", care ar urma să vină la 21 decembrie a.c., conform calendarului mayaş, informează capital.ro.

Printre locuitorii oraşului Ordu s-a instalat panica, după căderea meteoritului în noaptea de 12 decembrie spre 13 decembrie, în perioada ploii de meteoriţi Geminidele.

Primarul din Ordu, Orhan Düzgün, a confirmat căderea meteoritului, care a fost surprins de camerele de supraveghere de la o instituţie oficială. Edilul a făcut, totuşi, apel la locuitori să nu intre în panică.

"Mii de meteoriţi cad în fiecare an în diferite regiuni ale lumii. Nu există niciun motiv de panică. Conform datelor preliminare, meteoritul era mic şi a căzut în zona de coastă a oraşului", a precizat el.

În perioada 4-18 decembrie, orbita Pămîntului se intersectează cu orbita curentului de meteoriţi Geminide. Apogeul ploii de meteoriţi s-a înregistrat în noaptea de 13 spre 14 decembrie, cînd numărul meteoriţilor în cădere a fost de 120 pe oră.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.