09 decembrie 2012, 11:05 Caleidoscop views 9408
09 decembrie 2012, 11:05 Caleidoscop views 9408

Va veni, oare, sfîrșitul lumii la 21 decembrie?

Cei mai mulți dintre astrologii moldoveni se arată sceptici că la 21 decembrie 2012, potrivit calendarului mayas, va veni sfîrșitul lumii.

Directorul Centrului de Studii Astrologice „Astrouranias”, Zinaida Vişnevschi, consideră că zarva în jurul acestei predicții e creată în mod artificial. În opinia ei, la 21 decembrie 2012 se așteaptă o zi lucrătoare obișnuită, nimic nou, "nimic ieșit din comun nu se va întîmpla", a spus pentru NOI.md Vișnevschi.

"21 decembrie este ziua solstițiului de iarnă. Prin urmare, această zi este deosebită în sine prin faptul că comportă o încărcătură energetică ieșită din comun. Ea este, de asemenea, punctul de întocmire a programului pentru următoarele trei luni și nu este bine ca în această zi să aveți emoții și gînduri de frică, pentru că de acest lucru va depinde trimestrul următor", a declarat pentru NOI.md astrologul Alla Sozonova.

Astrologii însă atrag atenția asupra altei date – cea de 28 decembrie 2012 – zi de lună plină. Din punctul lor de vedere, aceasta va fi o zi destul de dificilă. Unii o numesc chiar "cea mai neagră zi a anului". La sfîrșitul lunii decembrie, planeta Pluto se va apropia de Soare, ceea ce poate provoca situații periculoase, inclusiv traumatisme și accidente.

Iar binecunoscutul prezicător din Moldova, Moisei Lepădatu, consideră că în această zi lumea se va sfârși, dar a refuzat să dezvăluie detalii.

Reamintim că, potrivit calendarului mayas, "timpul celui de-al cincilea Soare" se va încheia la 21-25 decembrie 2012 (solstițiul de iarnă).

Apropo, în declarația, lansată de Oxlajuj Ajpop (uniunea popoarelor Maya), se spune că sfîrșitul calendarului Maya semnifică "producerea unor schimbări la nivel de individ, familie și comunități, ceea ce înseamnă armonie între umanitate și natură”. 

Sursa: noi.md

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.