03 decembrie 2012, 09:59 Caleidoscop views 9016
03 decembrie 2012, 09:59 Caleidoscop views 9016

NASA dezminte zvonurile privind sfîrșitul lumii la 21 decembrie

Agenția spațială americană oferă pe propriul site răspunsurile unor oameni de știință la întrebările populației legate de Apocalipsă. Astfel, NASA dezminte toate zvonurile privind sfîrşitul lumii şi spune că nu va exista o inversare a polilor magnetici şi nici o aliniere a planetelor.

Ziua de 21 decembrie, cînd mulţi consideră că lumea se va sfîrşi odată cu terminarea calendarului mayaş, va marca doar solstiţiul de iarnă, consideră NASA, conform Jurnalul.ro. Sfîrşitul lumii nu va fi în 2012, au scris oamenii de ştiinţă pe site-ul agenţiei americane. Planeta noastră este ok de mai bine de 4 miliarde de ani, iar oamenii de ştiinţă credibili din toată lumea ştiu că nu există nicio ameninţare pentru Terra în 2012, se arată în răspunsul NASA. În legătură cu frămîntările lumii privind terminarea calendrului Mayaş, NASA arată: La fel ca şi calendarul pe care îl aveţi în bucătărie, care nu sfîrşeşte odată cu sfîrşitul anului, la fel şi calendarul mayaş nu va înceta să existe după data de 21 decembrie 2012. Aşa cum calendarul nostru începe din nou la 1 ianuarie 2013, la fel se întîmplă şi cu cel mayaş.

Oamenii de ştiinţă mai asigură populaţia globului, pe site-ul NASA, că în următoarele decenii nu se vor înregistra alinieri de planete. Şi chiar dacă s-ar întîmpla aşa ceva, efectul asupra Terrei ar fi neglijabil. O aliniere majoră s-a produs, de exemplu, în 1962, iar alte două au avut loc în 1982 şi 2000, au precizat oamenii de ştiinţă.

Mayașii nu au fost singurii care au prezis Apocalipsa de pe 21 decembrie 2012. A fost prezisă și de cea mai veche scriere chinezească, Cartea Schimbărilor, folosită în mod normal pe post de oracol. La începutul anilor 70, cercetătorul american Terence McKenna a analizat numerologic structura cărţii chinezești şi a conceput o hartă a timpului, care cuprinde cei 4.000 de ani de istorie înregistrată.

Suprinzător este că istoria pare să ia sfîrșit pe 21 decembrie 2012, dată care coincide cu Apocalipsa prevestită de mayași. Unii cercetători susțin că, pe 21 decembrie 2012, Terra se vor petrece două evenimente cosmice importante care, combinate, vor aduce sfîrșitul oamenilor: Terra se va alinia cu centrul Căii Lactee, iar polii magnetici ai Soarelui se vor inversa. Astfel,Terra va fi dată peste cap, la propriu. Axa de rotaţie actuală a Pămîntului se va înclina, iar polii vor ajunge la nivelul Ecuatorului. Cel mai pesimist scenariu susţine chiar că polii vor face schimb de locuri. Terra va începe să se învîrtă în sens invers, iar consecințele vor fi dezastruoase.

Cuvinte cheie:

apocalips , NASA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1564 locuitori

Valea Mare este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buzduganii de Sus, Buzduganii de Jos, Valea Mare și Morenii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1564 de oameni. Satul Valea Mare a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.