A rămas mai puțin de o lună pînă la presupusul sfîrșit al lumii
Businessul bazat pe profeția mayașilor despre sfîrșitul lumii pe data de 21decembrie 2012 a suferit fiasco, afirmă Gianluca Nicoletti pe site-ul ziarului La Stampa.
"De ce cu o lună înainte de sfîrșitul lumii sîntem atît de calmi? Un an în urmă o durere universală părea că a învăluit umanitatea în întuneric. Se cumpărau lucrările celor mai riguroși cercetători ai apocalipsei. Mass-media, filmele și cărțile ne ofereau predicții detaliate și scenarii posibile care vor fi puse în aplicare după 21 decembrie, cel puțin pentru scurta perioadă de timp cît vom mai fi în viață ", - scrie reporterul.
"Cineva a început să indice o coincidență neașteptată în timp a unor tsunami, inundații și cutremure - ca indicii ai catastrofei finale. Alții în luna ianuarie au început să observe că anotimpurile nu sînt la fel. Dar acum, cu mai puțin 30 de zile înainte de sfîrșitul lumii, ce fac toți aceștiprezicători? Unii spun că Apocalipsa se amînă pentru cîteva luni, în timp ce alții susțin că în 2012 nu va surveni sfîrșitul lumii, dar că asteroidul Apophis, "Distrugătorul" ar putea lovi Pămîntul în 2036" - spune autorul.
"Sînt vizibile doar cîteva pregătiri pentru sfîrșitul lumii - continuă jurnalistul - francezii, pentru a fi pregătiți de primirea turiștilor, au decis să închidă pentru public pe 21 decembrie vîrful Bugarash în Pirinei - considerat a fi unul dintre puținele locuri de pe Pămînt, care nu vor fi afectate în timpul apocalipsei".
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1429
- Populația:
- 1010 locuitori
Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.
Comentarii
(0)