19 noiembrie 2012, 12:36 Caleidoscop views 11274
19 noiembrie 2012, 12:36 Caleidoscop views 11274

NASA: lumea nu se va sfîrşi în decembrie 2012


Foto: unnatural.ru 

Pentru aceia care încă îşi pun întrebări legate de posibilele evenimente pe care ziua de 21 decembrie 2012 le rezervă, cercetătorii NASA au oferit pe site-ul propriu o serie de explicaţii menite să înlăture orice îndoieli. 

„Lumea nu se va sfîrşi în 2012”, au arătat aceştia, precizînd că zvonurile legate de un asemenea eveniment au apărut încă din 2003 cînd au existat voci care afirmau că Nibiru, o presupusă planetă descoperită în trecut de sumerieni, s-ar fi îndreptat către Pămînt. Întrucît nimic nu s-a întîmplat în anul respectiv, „sfîrşitul lumii” a fost „reprogramat” pentru decembrie 2012, cînd şi calendarul mayaş se încheie şi are loc solstiţiul de iarnă, susţin cercetătorii.

„Aşa cum şi calendarul pe care îl ai pe peretele din bucătărie nu încetează să existe pe 31 decembrie, nici calendarul mayaş nu încetează să existe pe 21 decembrie. Aceasta este data la care se încheie un anumit ciclu, dar apoi, aşa cum calendarul tău reîncepe la 1 ianuarie, o nouă perioadă începe şi pentru calendarul mayaş”, precizează sursa.

Totodată, cercetătorii infirmă şi ipoteza potrivit căreia planetele ar urma să se alinieze astfel încît Terra să aibă de suferit. Potrivit acestora, în umătorul deceniu nu este preconizat niciun astfel de eveniment şi, chiar dacă s-ar întîmpla totuşi o aliniere a planetelor, nu ar avea niciun efect asupra Pămîntului.

Şi teoria potrivit căreia cei doi poli se vor inversa este dezminţită de cercetătorii NASA, care spun că, deşi există mişcări extrem de lente ale continentelor, o schimare atît de radicală este totuşi imposibilă.

În legătură cu posibilitatea ca un meteor să lovească Terra în acest an, cercetătorii arată că evenimentele de acest fel sunt extrem de rare: „Ultimul mare impact a avut loc în urmă cu 65 de milioane de ani şi a dus la dispariţia dinozaurilor. Astăzi, astronomii NASA lucrează la un studiu numit «Spaceguard Survey», menit să descopere orice asteroid mare aflat în vecinătatea Pămîntului, înainte ca el să lovească. Deja am stabilit că nu există nicio ameninţare a vreunui asteroid la fel de mare ca cel care a ucis dinozaurii.”

Şi pentru aceia care vorbesc despre o explozie solară experţii oferă răspuns.

„Activitatea solară urmează un ciclu regulat, care atinge un «punct culminant» aproximativ o dată la 11 ani. Pe lîngă asta, erupţiile solare pot provoca unele întreruperi ale comunicaţiilor prin satelit, deşi inginerii învaţă să construiască reţele care să nu fie afectate de furtunile solare. Dar nu este niciun risc special asociat anului 2012.”, încheie cercetătorii NASA.

Cuvinte cheie:

apocalips , NASA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.