28 septembrie 2016, 15:45 Caleidoscop views 20285
28 septembrie 2016, 15:45 Caleidoscop views 20285

De ce spunem Alo?


Foto: userapi.com

V-ați întrebat vreodată de ce spunem Alo cînd răspundem la telefon? Puțini oameni știu că versiunea originală a unui răspuns la un apel telefonic a fost exclamația "Ehoy", scrie scoop.it. Pentru a atrage persoana de la celălalt capăt, inventatorul telefonului americanul Alexander Graham Bell a folosit această exclamație, care, la rîndul său, vine din argoul marinarilor. Exclamația înseamnă ceva de genul: "Hei, pe punte!".

Lui Thomas Edison, care care a îmbunătățit invenția compatriotului său, i se atribuie folosirea cuvîntului „Hello” ". Anume Edison, potrivit multora, a fost primul care a folosit această expresie în apelurile telefonice.

În traducere din engleză, ar înseamnă "Noroc!" sau pur și simplu "Hei!". Odată cu dezvoltarea tehnologiei, a telefoniei și comunicațiilor cuvîntul „Hello!” ca formă de salut a fost preluat în mai multe țări. Desigur, a fost adaptat la normele fonetice ale limbii.

Cu toate acestea, nu toate națiunile au împrumutat acest cuvînt ca formă de salut prin telefon. Cei mai inventivi au inventat propriile lor cuvinte și fraze. Italienii spun "Pronto", ceea ce se traduce prin "Gata", grecii spun - "Embros!" - "Înainte!", iar japonezii - "Mosi-Mosi!" ceea ce înseamnă "spun-spun!". Turcii au mers mai departe, spunînd "Efendim?" ceea ce înseamnă "Domnule".

Cuvinte cheie:

istoria , telefon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.